Atgal

Šiaulių miesto gimtadienio šventę pradėjo moksleiviai

Renginių „Šiaulių dienos 779” ciklą ketvirtadienio popietę pradėjo jauniausieji šiauliečiai – vaikai ir jaunuoliai. Prieš kūrybiško ir aktyvaus laisvalaikio idėjų parodos „Ką veiki?“ atidarymą jaunimas rinkosi į konferenciją „Šiauliai – jaunimo miestas. Misija įmanoma“. Jaunimo renginį pasveikinęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pripažino į jaunąją kartą dedantis itin daug vilčių.


„Linkiu, kad gerosios Jūsų idėjos realizuotųsi. Darbą savo miestui įsivaizduoju kaip bendradarbiavimą tarp vyresniosios kartos ir jaunimo. Todėl savivaldai gerinant bendradarbiavimą su jaunimo organizacijomis, manau, atsiras dar daugiau iniciatyvų ir aktyvumo“, – sakė Šiaulių meras A. Visockas.

Savo įžvalgomis apie jaunimo politiką ir jos įgyvendinimo problemas dalijosi Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Mantas Zakarka bei Vilniaus universiteto lektorius dr. Norbertas Černiauskas. Konferenciją sudarė dvi dalys. Pirmojoje dalyje jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų atstovai ir renginio svečiai, pasidaliję į penkias darbo grupes, kūrė Šiaulių jaunimo miesto viziją. Priimta vizija „Šiauliai – šiuolaikiškas, akademinis ir verslui patrauklus jaunimo miestas“. Antroje dalyje „pasaulio kavinės“ principu buvo ieškoma jaunimo problemų sprendimo kelių. Jaunimo nuomone, reikia skirti dėmesį gatvių apšvietimui, saugaus eismo užtikrinimui mieste, organizuoti savanoriškus patrulių būrius labiausiai lankomose jaunimo vietose.

Kūrybiško, aktyvaus laisvalaikio idėjų parodos „Ką veiki?“ metu vyko metodinė-praktinė konferencija „Kelias į sėkmingą gyvenimą – neformalusis ugdymas (is)?“. Jos organizatoriai – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius, Kūno kultūros ir sporto skyrius. Gausiai susirinkusius Šiaulių miesto neformaliojo švietimo teikėjus (mokytojus, trenerius ir kt.), savivaldybės įstaigų, privačių ir nevyriausybinių organizacijų vadovus pasveikino Šiaulių miesto mero patarėjas Vaidas Bacys ir Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas.

Pranešėjai pavyzdžiais įrodė, kad vaikams ugdomiems po pamokų neformaliojo ugdymo programose sudaromos sąlygos formaliai įgytas žinias taikyti praktikoje, kartu suteikiant jiems asmeninių, socialinių ir bendrųjų kompetencijų: kritinio, laisvo mąstymo, kūrybiškumo, supratimo, kaip elgtis neapibrėžtose situacijose, gebėjimo viešai kalbėti ir pristatyti save, mokėjimo bendrauti ir bendradarbiauti, nugalėti psichologinius kompleksus, sustiprinti pasitikėjimą savimi, įveikti stresą, gebėjimą pajausti save visuomenės dalimi, išsiugdyti savikontrolę, būti aktyviu, atsakingu, mokėti planuoti laiką, veikti savarankiškai.

Kol konferencijose dalytasi naujomis idėjomis ir įžvalgomis, greta Šiaulių arenos vyko miesto ikimokyklinių įstaigų dviratukų varžybos. Greičio rungtyje užsiregistravo dalyvauti po du dviratininkus iš kiekvieno Šiaulių darželio. Prieš prasidedant turnyrui mažuosius dalyvius pasveikino, sėkmės linkėjo ir kiekvienam ranką paspaudė pats Šiaulių meras Artūras Visockas.

Iš daugiau nei pusšimčio dalyvių per penketą etapų buvo atrinkti patys greičiausi mažieji dviratininkai, kurie susirungė dėl pagrindinio prizo. Finalo nugalėtojui Kiprui Šakinskui (L/d ,,Berželis”) Šiaulių miesto meras iškilmingai įteikė pagrindinis prizą – dviratį, kiti greičiausi dviratininkai buvo apdovanoti nugalėtojų taurėmis. Medaliai ir saldžios sporto mokyklos ,,Dubysa“ dovanos teko visiems varžybų dalyviams.

Šiaulių arenoje atidarytoje parodoje „Ką veiki?“ 106 savivaldybės, valstybės, nevyriausybinės organizacijos bei privačios įmonės pristatė Šiauliuose siūlomą popamokinę veiklą vaikams ir jaunimui.

„Šioje parodoje akivaizdu, kaip mūsų mieste yra mylimi vaikai. Linkiu visiems gyventi šiuo aktyviu ritmu, tada Šiauliuose viskas bus gerai“, – atidarydamas parodą, kalbėjo miesto meras Artūras Visockas.

Šiaulių arenos vadovas Gintaras Radavičius pranešė, kad antrą kartą organizuojamoje parodoje šiemet pristatyta gerokai daugiau veiklos rūšių nei pernai – net 130, o prieš metus jų buvo 86. Čia galima pamatyti ir gamtininkus kartu su jų globojamais gyvūnais, ir karatistų parodomąją programą, po arena sklandantį lėktuvėlį, šokėjus, muzikantus, sportininkus ir kitokią veiklą išradingai demonstruojančius vaikus.

Paroda atidaryta skambant kolektyvo „Ritmas kitaip“ mušamųjų skambesiui, dainavo choras „Dagilėlis“, ant susirinkusiųjų pabiro balionų lietus.

Parodos lankytojai buvo nustebinti tokia įdomios veiklos įvairove ir pritarė, kad Šiauliuose vaikams ir jaunimui tikrai yra ką veikti.

 

Šiaulių miesto savivaldybės inf.
Rasos Kazlauskaitės, Juliaus Jusevičiaus ir Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2018-05-08 11:28