Atgal

Birželio 1-ąją Šiauliuose – unikalus ir analogo Lietuvoje neturintis renginys „Aš – mažasis šiaulietis“

2021 m. birželio 1 d., antradienį, bus minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šią ypatingą dieną Šiaulių miesto centre vaikams numatomos įvairios pramogos bei linksmybės. Tradiciškai vyks renginys „Aš – mažasis šiaulietis“, kuris keliasi į atnaujintą Kaštonų alėją. Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad šiais metais į mažųjų šiauliečių pagerbimo šventę bus galima atvykti tik iš anksto užsiregistravus ir tik kvietime nurodytu laiku. Svarbią dieną lauks ne tik mažųjų sveikinimai, bet ir koncertai, parodos, ekskursijos bei kitos smagios, o svarbiausia – saugios, iniciatyvos, kviesiančios Birželio 1-ąją paminėti reikšmingai.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė. Koordinatorius – Šiaulių kultūros centras.


Birželio 1-oji žymi ne tik vasaros pradžią, šią dieną švenčiama ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. 1949 m. Tarptautinės demokratinės moterų federacijos kongreso Paryžiuje paskelbta, o pirmą kartą paminėta 1950 m. diena – gražus ir reikšmingas priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.

Neatsitiktinai šią dieną mieste visas dėmesys bus skiriamas vaikams. Tradiciškai vyks Šiaulių miesto savivaldybės renginys „Aš – mažasis šiaulietis“, prasidėsiantis 13 val. atnaujintoje Kaštonų alėjoje. Unikalaus ir analogo Lietuvoje neturinčio renginio svarbiausiu akcentu taps „Mažojo šiauliečio“ pažymėjimų įteikimo ceremonija, kurios metu bus pasveikinti vaikai, gimę ir įregistruoti Šiauliuose nuo 2020 m. rugpjūčio 1 d. iki 2021 m. gegužės 1 d. Planuojama, kad šventės metu Šiaulių miesto savivaldybės atstovai įteiks pažymėjimus ir dovanas 600 naujagimių.

„Tikrai nuoširdžiai stengiamės, kad Šiauliai taptų tikrų tikriausiu šeimų miestu. Kartu kuriame patogesnę, jaukesnę ir mielesnę aplinką, šeimų poreikiams pritaikome viešąsias erdves, Šiauliuose turime ir unikalią pagarbos šeimos institucijai ir patiems mažiausiems mūsų šiauliečiams akciją. Laikantis daugelio metų tradicijos, vasarą pradėsime spalvinga ir šviesia švente vaikams ir jų tėveliams. Pasirašęs kelis šimtus simbolinių mažojo šiauliečio pažymėjimų, birželio 1-ąją mielai įteiksiu juos mažylių tėveliams“, – sako Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šventė planuojama atsakingai ir laikantis visų nustatytų saugumo reikalavimų. Siekiant išvengti žmonių būriavimosi ir artimo kontakto, šventiniame renginyje „Aš – mažasis šiaulietis“ bus sudaromas vienpusis judėjimo srautas – įėjimas į Kaštonų al. tik iš Aušros al. pusės, išėjimas – į Vilniaus g. bulvarą. Organizatoriai akcentuoja, kad atvykti į šventę galima tik kvietime nurodytu laiku. „Į renginį „Aš – mažasis šiaulietis“ būtina išankstinė registracija Civilinės metrikacijos skyriuje (Varpo g. 15) arba internetu www.siauliai.lt iki gegužės 25 d. Į šventę atvykstantiems automobiliu bus rezervuotos parkavimo vietos. Nemokama stovėjimo aikštelė prie Kaštonų al., dar kitaip žinoma kaip buvusi senoji miesto čiuožykla, veiks iki 19 val.“, – sako Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė.

Renginys tęsis ir Vilniaus g. bulvare, kuriame numatomos smagios pramogos ir linksmybės mažiesiems: muilo burbuliatorius, įvairios edukacinės veiklos, optinės iliuzijos ir kiti įdomūs užsiėmimai. Renginyje tradiciškai dalyvaus ilgametis renginio rėmėjas – draudimo bendrovės „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialas, kviesiantis sukti „Laimės ratą“ ir raginantis tėvelius pasirūpinti vaikų saugumu.

Visą šventinę dieną Šiaulių mieste laukia ir daugiau šiai dienai skirtų renginių: miesto žmonės galės dalyvauti akcijoje, lankyti parodas, pasimėgauti koncertais, kuriuos dovanos Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga) ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos jaunieji akordeonininkai (mokyt. M. Markevičienė, D. Vasauskienė). Šiauliečiai kviečiami ir apsilankyti naujai atsidariusiame baltų kultūros pažinimo centre „Baltų kelias“ bei aktyviai dalyvauti Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojamame žaidime ar ekskursijoje.

Visa renginių, skirtų Tarptautinei vaikų gynimo dienai, programa čia.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 41 52 56 93, el. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-05-24 11:55