Atgal

Šiauliečiai kviečiami aplankyti Prisikėlimo aikštėje eksponuojamas parodas

Renginių, parodų ir iniciatyvų išsiilgusiai Šiaulių miesto bendruomenei pasigirsta vis daugiau gerų žinių. Miestiečiai, laisvėjant karantino apribojimams, nuo liepos 1 d. galės apsilankyti Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelės parodų galerijoje, kurioje savo kūrinius pristato fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas. Taip pat, minint Šiaulių miesto sporto šimtmetį, Šiaulių miesto savivaldybės Sporto skyrius drauge su Šiaulių kultūros centru Prisikėlimo aikštėje parengė Šiaulių sporto ištakas atskleidžiančią fotografijų parodą „Šiaulių sportui – 100“, kurioje pristatomi įvairių sporto šakų Saulės miesto sportininkai, jų veikla ir pasiekimai.


Šiaulių kultūros centras, siekdamas įgyvendinti Prisikėlimo aikštės architekto Vytenio Rudoko iškeltas idėjas, ėmėsi iniciatyvos ir pagamino ekspozicinius gabaritinius kubus, skirtus įvairiems projektams kurti ir parodoms eksponuoti. 2021 m. švenčiamas Šiaulių sporto šimtmetis tapo pirmosios parodos ašimi – čia eksponuojami istoriniai sporto ištakų vaizdai.

Šiauliečiai ar miesto svečiai, atvykę į miesto centrinę aikštę, bus kviečiami pasigrožėti ne tik šia vienintele paroda. Jie turės progą aplankyti ir Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelėje įrengtą laikiną parodų galeriją, išvysti meninius darbus ir iš viršaus atsiveriančią Šiaulių miesto aikštės panoramą.

„Didžiuojamės galėdami kurti savo miesto istoriją ir būti jos dalimi. Parengtos parodos kviečia šiauliečius ir miesto svečius pažinti savo miestą, jo istoriją, lankytis viešosiose miesto erdvėse, kuriose kaskart laukia naujovės“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Šiaulių kultūros centras su džiaugsmu informuoja, kad nuo liepos 1 d., atlaisvėjus karantino apribojimams, bus atnaujintas Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelės lankymas. Joje veiks laikina parodų galerija, kurioje šiauliečiai ir miesto svečiai vėl galės išvysti Šiaulių mieste kuriančių menininkų – fotografo Edvardo Tamošiūno ir skulptoriaus Alvido Paškausko – darbus. Apžvalgos aikštelės pastate eksponuojamus meninius darbus, pasakojančius praeities ir dabarties dvasia bei simboliais persipynusią Šiaulių miesto istoriją, bus galima apžiūrėti antradieniais–sekmadieniais nuo 12 val. iki 22 val.

Lankant parodas, būtina laikytis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų, privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-06-28 15:52