Atgal

Kokie renginiai aktualiausi šiauliečiams, arba kur švęsti Jonines?

Grįžtamas Šiaulių kultūros centro lankytojų ryšys tampa svarbiu rodikliu norint gerinti teikiamų paslaugų kokybę. Šiaulių kultūros centras, siekdamas orientuotis į kultūrinių paslaugų vartotoją, kurti bendruomenės narių poreikius atitinkančias paslaugas, bendrauti ir bendradarbiauti, vystytis, keistis ir tobulėti, suorganizavo Šiaulių kultūros centro ir jo struktūrinių padalinių teikiamų paslaugų kokybės vertinimo tyrimą, kurio metu, pasitelkiant reprezentatyvią respondentų imtį, ištirtas bendruomenės respondentų požiūris į Šiaulių kultūros centro ir jo struktūrinių padalinių įvaizdį, renginių poreikį, teikiamų paslaugų kokybę ir darbuotojų kompetenciją.



Paslaugų pasiūla ugdo tam tikrus kultūrinius lankytojų poreikius, todėl žinios apie lankytojų elgseną, jų poreikius atitinkančias paslaugas tampa svarbios ir reikalingos kultūros paslaugas teikiančios įstaigos veiklos tobulinimui. Metus Šiaulių kultūros centrui vadovaujanti Deimantė Bačiulė įsitikinusi, kad, išsiaiškinus vartotojų požiūrį ir lūkesčius, kur kas greičiau pasiekiamas abi puses tenkinantis rezultatas.

Apklausus 885 Šiaulių kultūros centro ir jo padalinių lankytojus ir apibendrinus respondentų atsakymus, nustatyta, kad Šiaulių kultūros centras ir jo struktūriniai padaliniai lankytojams siūlo plačią veiklų įvairovę, patenkina vietos bendruomenės kultūrinius poreikius, renginius, vertinant profesionalumo aspektu, organizuoja gerai. Apklausoje dalyvavę žmonės palankiai vertina meno mėgėjų kolektyvų veiklą, jaučiasi įtraukti į vykdomas veiklas ir yra patenkinti aptarnavimo kokybe. Apklausos rezultatai liudija, kad pagrindiniais ir reprezentaciniais Šiaulių kultūros centro renginiais respondentai laiko „Šiaulių dienas“, Gubernijos mikrorajono šventę ir Jonines prie Rėkyvos ežero.

Respondentų įsitikinimu, renginių pasiūla didžiulė, tačiau norėtųsi daugiau profesionaliojo meno atstovų pasirodymų ir įvairių masinių renginių šeimoms. Apklausos anketose respondentai kritikavo seną, nekintantį įvaizdį, prastą pagrindinio Šiaulių kultūros centro pastato būklę ir mikroklimatą viduje.

Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė tikino, kad teigiami pokyčiai jau ima ryškėti. „Džiaugiuosi, kad apklausos dalyviai kritikuoja tuos dalykus, kuriuos tobuliname. Štai jau nuo kitų metų užveriamos pagrindinio Šiaulių kultūros centro pastato durys, mat jau kuris laikas čia vykdomi intensyvūs renovacijos darbai. Suorganizavę logotipo kūrimo konkursą, pakeitėme firminį stilių, pradedame atnaujinti interneto svetainės įvaizdį. Labai stipriai dirbame, kad masinės šventės ir vidiniai renginiai turėtų aiškų ir stiprų turinį, būtų kokybiški visomis prasmėmis. Suformuluoti ilgalaikiai tikslai leido išgryninti kai kurių skyrių funkcijas, įkurti naujų, būtinų efektyviam organizacijos valdymui “, – pokyčius dėsto D. Bačiulė.

Nors, kaip minėta, pagrindiniame Šiaulių kultūros centro pastate renginiai nevyks, miestiečių laukiama Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių bei Rėkyvos skyriuose, žinoma, ir masiniuose renginiuose miesto erdvėse.

Susipažinti su išsami apklausos ataskaita galima čia

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro kultūrinių renginių koordinatorė Irma Jurgaitytė, mob. +370 671 42 955, el. p. irma.jurgaityte@siauliukc.lt.

 




Atnaujinta: 2018-05-16 09:53