Atgal

Muzikinis spektaklis vaikams „Amžinieji Takiai“

Muzikinis spektaklis vaikams „Amžinieji Takiai“ pagal to paties pavadinimo Natalie Babbitt romaną.

Bilietus galima įsigyti Rėkyvos kultūros namuose 1 val. prieš renginį.


Rėkyvos kultūros namai
Balandžio 26 d. 13 val.
2 Eur

„Amžinieji Takiai“ –  spektaklis-koncertas, kurio metu, žymiausios rupūžiukų grupės „Žalioji eskadrilė“ solistė atskleidžia neįtikėtiną paslaptį… JAI 136-eri METAI!
 
Ar tai gali būti tiesa? Kaip su žymiąja rupūže susijusi panelė Vinė Foster? Kas nutiko paslaptingajai Takių šeimai? Galų gale… Ką reikštų gyventi amžinai?
 
Bičiuli, kviečiame Tave kartu su spektaklio veikėjais pakeliauti laiku ir stebuklingais prisiminimais!
 

Kūrybinė komanda 

Aktoriai:

Gedrė Kederytė

Aura Garmutė

Milda Sokolovaitė

Igoris Abramovičius

Juozas Ališauskas

Mantas Meškerys

Artūras Dubaka

Lukas Norkūnas

Mykolas Baranauskas

 

Režisierė: Miglė Remeikaitė

Inscenizacijos autorės: Miglė Remeikaitė ir Milda Sokolovaitė

Scenografė: Aleksandra Vilimaitė

Kostiumų dailininkė: Olesia Kablienė

Kompozitorius: Mantas Meškerys

Šviesų dailininkas: Giedrius Gurevičius

Grimerė: Eglė Lapė 

Projekcijų realizuotojas: Nidas Kaniušas

Įžangos balsas: Arnis Aleinikovas 

 

Pagrindinė spektaklio mintis ir forma 

„Nebijok mirties, bijok neišnaudoti gyvenimo“, – sakė romano „Amžinieji Takiai“ autorė  Natalie Babbitt. Spektaklio, pagal šį romaną, kūrėjai taip pat neša šią šviesią, filosofinę žinutę jaunajam žiūrovui. Pasitelkdami muziką (komp. Mantas Meškerys, žodžių aut.: Miglė Remeikaitė, Juozas Ališauskas, Artūras Dubaka), scenografiją (Aleksandra Vilimaitė), įtaigius dialogus, atpažįstamus personažus ir net akrobatikos elementus, aktoriai, muzikantai ir dailininkai kuria žaismingą atmosferą kelionei laiku. Šis spektaklis ypatingas tuo, kad viskas vyksta gyvai: gyvai atliekama muzika, aktorių vaidyba ir gyva scenografija (žiūrovų akyse filmuojamas ir projektuojamas „prisiminimų albumas“).

 

Tikslas 

Visgi, nors spektaklis iš techninės pusės tikrai nėra įprastas, didžiausias akcentas yra ne tame. Svarbiausias kūrėjų tikslas – papasakoti istoriją ir drąsinti susimąstyti kiek nejaukiomis (mirties, šeimos santykių) temomis. Pastaruoju metu, dauguma spektaklių vaikams visiškai atsisako teksto, naratyvo, kviečia kartu linksmintis, pažinti šokio ar muzikos stilius. Nors tai yra puikus priėjimas prie žiūrovo, spektaklio „Amžinieji Takiai“ kūrėjai neatsisakė tradicinio aktoriaus – žiūrovo santykio ir stengėsi „linksmybè apipinti“ pažintį su gera literatūra. Tai svarbu, nes būtent šioje literatūroje yra drąsiai kalbama ne apie objekto ar žanro pažinimą, o apie filosofinį klausimą, kuris kirba kiekvieno vaiko galvoje – „kodėl egzistuoja mirtis?“.




Atnaujinta: 2018-04-27 10:34