Atgal

Penktadienio vakarą Šiaulių kultūros centre skambėjo Jungtinių Amerikos Valstijų grupės atliekama a cappella muzika

Liepos 29 d. Šiaulių kultūros centre vyko JAV a cappella grupės „Freedom’s Boombox“ pasirodymas, skirtas JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečiui paminėti. Koncerte pasirodė Amerikos a cappella muzikos meistrai ir penktadienio vakarą Šiaulių kultūros centrą pripildė profesionaliu skambesiu bei gera nuotaika.
Renginio organizatorius – Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje. Partneriai: Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Amerikos skaitykla.


Jungtinių Amerikos Valstijų  ir Lietuvos draugystė tęsiasi jau šimtą metų ir užtikrina saugumą  beiparodo bendradarbiavimą ne tik politiniame, bet ir kultūriniame kontekste.Siekdama įtvirtinti šimtamečius santykius, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada surengė a cappella koncertinį turą Lietuvoje. Šie atlikėjai atstovaujantys Jungtines Amerikos Valstijas, kaip kultūros ambasadoriai, įvairiuose muzikiniuose turuose šiauliečiams suteikė galimybę išgirsti jų muzikavimo stilių ir pasiklausyti a cappella muzikos dermės bei harmonijos. Šiauliuose vykusiame koncerte pasirodė ir žiūrovus stebino vaikinų vokalinis trio.

„Kultūros, švietimo ir sporto mainai yra labai svarbūs dalykai. Jie jaudina, virpina širdis ir yra geriausiai įsimenami, nes taip vadovauja mūsų emocinis intelektas. O atvykę svečiai dovanoja koncertą, nes mūsų santykiai nėra vien formalūs parašų padėjimai. Mes maži ir mažiau girdimi, tačiau kai turime tokį draugą, partnerį kaip Jungtines Amerikos Valstijas, net ir savame mažame mieste Šiauliuose mes jaučiamės saugiau“, – kalbėjo ir dėkojo susirinkusiems žiūrovams Šiaulių miesto mero pavaduotojas Egidijus Elijošius.

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriaus pavaduotojas Lietuvoje Tamir Waser pasveikino koncerto svečius ir dalyvius lietuvių kalba: „Nuo tada, kai Jungtinės Amerikos Valstijos pripažino Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybes, diplomatiniai santykiai tarp mūsų nebuvo nutrūkę. Šis faktas ir šiandien yra labai svarbus, nes tai yra pavyzdys, kaip JAV palaiko tuos, kurie kovoja už laisvę. Bet mes žiūrime ne tik į praeitį, bet ir į ateitį. Šiandien mūsų santykiai yra įvairūs. Politiniai ir saugumo santykiai yra svarbūs, bet mūsų ekonominiai, asmeniniai ir kitokie ryšiai yra pagrindas, ant kurio mūsų santykiai ir toliau bus kuriami dar vieną šimtmetį. Mes labai džiaugiamės, kad šį vakarą esate kartu su mumis ir galite pasiklausyti puikios muzikos bei švęsti šimtmečio draugystę“, – sakė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriaus pavaduotojas Tamir  Waser.

Grupė „Freedom’s Boombox“ sukūrė populiarios muzikos šou a cappella stiliumi. Vaikinai stebino netikėtomis harmonijomis, okūrinių pasirinkimas leido nukeliauti į praeitą dešimtmetį ir grįžti į dabartį su populiariausiais šių dienų hitais. Grupės koncertas muzikos mylėtojams padėjo išgirsti tobulą vokalinį suderinamumą, naujausias aranžuotes ir platų muzikinį kontekstą bei buvo apdovanoti gausiais aplodismentais.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2022-07-30 11:23