Atgal

Šventinis Šiaulių miesto kultūros ir meno premijų įteikimo vakaras

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2022 m. gruodžio 8 d. 18 val.

Gruodžio 8 d. Šiaulių kultūros centre vyks šventinis Šiaulių miesto kultūros ir meno premijų įteikimo vakaras.

Programoje: 2022 metų Šiaulių kultūros ir meno premijų paskelbimas ir premijų įteikimas, 2023 metų Šiaulių miesto jaunųjų menininkų stipendininkų paskelbimas, šventinis koncertas, kuriame dalyvaus Martynas Levickis kartu su „Mikroorkéstra“. Renginio vedėja Raimonda Sližienė.

Koncerto programa apibūdinama kaip lengvas žongliravimas tarp Lietuviškų šaknų turinčios pasaulinio garso muzikos ir liaudies muzikos atskambių klasikinės muzikos kontekste.

1924-aisiais G. Gershwino sukurtas kūrinys „Žydroji rapsodija“, kurį pirmąsyk atliko ir išgarsino kultinis Paulas Whitemanas su savo muzikantais – šiandien skamba skirtinguose žemynuose. Pirmiausiai šis kūrinys skirtas fortepijonui ir orkestrui. Martynas Levickis įliejo į jį savo vizijos, sukurdamas aranžuotę akordeonui – joks akordeonistas „Rhapsody in Blue“ dar nėra atlikęs. Martynas pirmasis jį sugros su savo kameriniu ansambliu „Mikroorkéstra“.

Kaip jungtis tarp dviejų skirtingų garsinių pasaulių nuskambės W. Kilar „Orawa“ orkestrui. Tai kūrinys paremtas Podhalės (pietų Lenkijos viršukalnių regiono) muzikinės tradicijos motyvais, tokiu būdu gražiai sujungiantis koncerto eigoje vėliau skambėsiančias Martyno Levickio aranžuotas Lietuvių liaudies dainas.

Įėjimas tik su kvietimais, tačiau jų nebėra. Norime pranešti, jog pirmiausia į salę bus įleidžiami kvietimus turintys klausytojai, o tada laisvas likusias vietas galės užpildyti kvietimų nespėję pasiimti asmenys.

Rengėja Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“, partneris Šiaulių kultūros centras

Rolando Parafinavičiaus nuotr.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2022-12-05 13:57