Atgal

Šiauliečius mylėti laisvę kvietė šventinis Laisvės gynėjų dienos renginys

Penktadienio vakarą – Sausio 13-ąją – Šiauliuose buvo pagerbti Laisvės gynėjai. Visą dieną mieste vykusios iniciatyvos ir visuotinės akcijos šiauliečiams ir miesto svečiams priminė, kokia svarbi yra tautiečių iškovota pergalė. Šventinės Laisvės gynėjų dienos kulminacija tapo renginys, kuriame buvo galima išgirsti patriotinių dainų, puoselėjančių meilę valstybei bei žuvusiuosius mintimis pagerbti prie atminimo laužų.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė. Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.



Sausio 13-ąją šiauliečiai prisiminti ir pagerbti žuvusiuosius buvo kviečiami į Šiaulių Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedrą, kurioje buvo aukojamos šv. Mišios. Iš karto po jų valstybinės šventės įprasminimas persikėlė į skverą prie Šiaulių miesto savivaldybės. Ten miestiečiai klausėsi Laisvės gynėjų dienos koncerto ir prie atminimo laužų prisiminė istorinę dieną, pakeitusią mūsų šalies likimą.

Renginio pradžioje buvo giedama „Tautiška giesmė“, kurią atliko grupė „Vairas“, Šiaulių „Juventos“ progimnazijos choras „Pelėdžiukai“ (vad. L. Stankuvienė) ir „Lauros studija“ (meno vad. L. Remeikienė). Toliau iškilminga ceremonija tęsėsi žuvusiųjų pagerbimu. Skvere buvo įvardyta keturiolika Lietuvos drąsuolių, kurie Sausio 13-ąją be baimės kovėsi už savo tėvynę. Jų garbei skambėjo varpo dūžiai, o susirinkusieji Laisvės gynėjus pagerbė tylos minute.

Prisiminimais apie Sausio 13-ąją šventės metu dalijosi vienas iš Parlamento gynėjų – Lietuvos Respublikos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Šiaulių skyriaus narys Vaclovas Vaitiekūnaitis.

Šventinis vakaras baigėsi nuoširdžiu ir patriotinėmis dainomis pripildytu grupės „Vairas“, Šiaulių „Juventos“ progimnazijos jaunučių choro „Pelėdžiukai“ (vad. L. Stankuvienė), „Lauros studija“ (meno vad. L. Remeikienė) ir Šiaulių „Juventos“ progimnazijos merginų terceto: Emilijos Najulytės, Medeinos Čėsnaitės ir Vėjos Baltutytės (mokyt. L. Stankuvienė) koncertu. Atlikėjai jausmingais kūriniais paveikė susirinkusiuosius ir taip priminė, kaip svarbią Lietuvai dieną žmonės dainomis vienas kitam įpūtė tikėjimo ir kovingumo.

Viso renginio metu sušalusiuosius Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė vaišino šiltu arbatos puodeliu.

Informaciją teikia Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2023-01-13 21:46