Atgal

Interaktyvi garsinio skaitymo valanda subūrė susipažinti su V. Mykolaičio-Putino kūryba

2018 m. spalio 15 d. Šiaulių vyskupijos kurijos Pastoraciniame centre (Tilžės g. 186) vyko interaktyvi Brailio rašto ir garsinio skaitymo valanda „Vinco Mykolaičio-Putino kūryba“. Pasaulinei baltosios lazdelės dienai paminėti skirtas renginys siekė sumažinti socialinę atskirtį ir suburti akluosius, silpnaregius bei žmones, neturinčius regos sutrikimų, ir tiesiog visus literatūros mylėtojus bendrai veiklai – jaukiai, interaktyviai literatūrinei vakaronei.


Renginio metu susirinkusiems buvo pristatyta Pasaulinės baltosios lazdelės dienos atsiradimo istorija bei minėjimo pradžia Lietuvoje. Dalyviai, neturintys regėjimo sutrikimų, taip pat turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su aklųjų – Brailio – rašto skaitymo procesu, mat šiuo raštu parašytus Vinco Mykolaičio-Putino eilėraščius bei ištraukas iš jo romano „Altorių šešėly“ įtaigiai įgarsino ir publiką sužavėjo Brailio rašto skaitovai Virginija Gintilaitė ir Juozas Ežerskis.

Su autoriaus kūryba detaliau supažindino ir ją skaitydami žiūrovams ausis glostė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Vladas Baranauskas ir Danguolė Petraitytė. Vakaro metu taip pat buvo klausytasi garsinės autoriaus knygos įrašo bei dainininko Sigito Stankūno dainuojamų Vinco Mykolaičio-Putino eilių įrašų, kurie žiūrovus supažindino su kitokiu, moderniu požiūriu į autoriaus poeziją.

Renginio metu nuotaiką skaidrino ir žiūrovų širdis šildė Virginijos Gintilaitės vadovaujamas Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblis „Sedula“ ir Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos pianistai (mokyt. Neringa Krikščiūnė). Nuskambėjus paskutiniams akordams, visus akluosius ir silpnaregius pasveikino Šiaulių LIONS klubo nariai.

Emilio Jucio nuotr.




Atnaujinta: 2018-10-16 09:00