Atgal

Liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“ – 55-eri metai su šokiu per gyvenimą

2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienį, 15 val. koncertų salėje „Saulė“ (Tilžės g. 140) vyks Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“ koncertas „55-eri metai su šokiu per gyvenimą“. Garbingą jubiliejų minintis ansamblis žada jaukų ir prisiminimų kupiną vakarą, kuriame bus įvertinta ansamblio kūrybinė veikla ir pasiekimai, pasidžiaugta nueitu ilgu šokio ir muzikos keliu. Pasveikinti ansamblio ir tapti šios gražios šventės dalimi atvyks kolektyvai iš Šiaulių, Palangos, Joniškio, Panevėžio, Ginkūnų ir Siguldos (Latvija).

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“. Renginys nemokamas.


Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“ buvo įkurtas 1963 m. Jo įkūrėjas ir pirmasis vadovas – tuometinis Šiaulių kultūros centro direktorius Bronius Mitkevičius (1928–2018), o nuo 1970 m. – net 48 metus –  ansambliui vadovauja Vanda Verkulienė. Tai vienas iš penkių pagyvenusiųjų žmonių šokių ansamblių respublikoje. Kolektyvas yra nuolatinis respublikinių dainų švenčių dalyvis, daugkartinis respublikinio konkurso „Pora už poros“ laureatas. Aktyviai dalyvauja miesto renginiuose, reprezentuoja Šiaulių miestą visoje Lietuvoje ir kitose šalyse. Už 2005 m. kūrybinę veiklą ansambliui ir jo vadovei Vandai Verkulienei buvo skirtas aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje – „Aukso paukštė“. Kolektyvas pelnė „Geriausio šokių ansamblio ir vadovo“ nominaciją.

 „55-eri metai su šokiu per gyvenimą“ – taip apibūdina ansamblio veiklą jo vadovė bei choreografė V. Verkulienė ir džiaugiasi tokia ilgamete ansamblio kūrybine veikla. „Viena 50-metė, atėjusi į kolektyvą, nustebo, kad šiais metais švęsime 55-ąjį gimtadienį“, – pasakoja ansamblio vadovė. „Negalėjo atsistebėti, kad ji dar nebuvo gimusi, o ansamblis jau egzistavo. Kolektyvo nariams, tiek naujai atėjusiems, tiek senbuviams, smagu būti kažko tokio ilgaamžio, garbaus ir didingo dalimi. Ir nors kolektyvas nuolat keičiasi ir auga, džiugu, kad daugiau nei pusė narių yra ilgamečiai: ansamblyje šokas, groja ar dainuoja daugiau nei dešimt, o kai kurie ir 25-erius metus“, – sako V. Verkulienė.

Per šiuos kūrybinės veiklos metus ansamblis plėtėsi ir dabar jubiliejų švenčia ne tik šokėjai ir vadovė V. Verkulienė, bet ir ansamblio instrumentinė grupė su jai vadovaujančia Edita Šliauteriene, vokalinė grupė kartu su vadove Birute Prokopavičiene ir akompaniatore Vida Narutavičiene. Vadovės džiaugiasi, kad per tiek metų ansamblis tapo gražia šeimyniška bendruomene, kuri ne tik repetuoja ir koncertuoja, bet ir kartu leidžia laisvalaikį, švenčia kiekvieno nario jubiliejų. „Kiekvienas narys mums yra mielas ir brangus, o kartu esame viena didelė šeima“, – sako ansamblio vadovė.

Šventiniame koncerte bus džiaugiamasi ilgamete ansamblio kūrybine veikla, kolektyvą sveikins jo draugai ir kolegos. Scenoje pasirodys Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. Mindaugas Kosaitis, meno vad. asist. Vita Adomėnaitė-Butnorienė), Palangos kultūros ir jaunimo centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių ansamblis „Bočiai“ (vad. Jovita Serapinienė), Joniškio kultūros centro tautinių šokių ansamblio „Jievaras“ šokių grupė (vad. Vitoldas Krajinas), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Ginkūnų filialo liaudiškų šokių grupė „Dobilas“ (vad. Vanda Verkulienė), Kultūros centro Panevėžio bendruomenių rūmų liaudiškų šokių ansamblio „Linas“ šokių grupė (vad. Zita Rimkuvienė), Siguldos kultūros centro senjorų šokių kolektyvas „Sidrabdancis“ (vad. Dagnija Liepiņa) (Latvija).

Organizatoriai tikisi, kad scenoje besisukantys šokėjai užburs kiekvieną šventės žiūrovą, o gal ir pažadins „vidinius“ šokėjus bei įkvėps prisijungti prie garbaus ansamblio veiklos.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro etninės kultūros specialistė Aušra Brijūnienė, mob. +370 41 525693, el. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt ir liaudiškų šokių ansamblio „Kalatinis“ meno vadovė ir baletmeisterė Vanda Verkulienė, mob.  8 615 54 392.




Atnaujinta: 2018-11-21 09:04