Atgal

Rėkyvoje praūžė tris savaitgalius trukęs mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“

2018 m. lapkričio 10–11, 17–18 ir 24–25 dienomis Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7) vyko X respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas 2018“. Tradicinis festivalis šiais metais buvo kitoks, nes minėjo garbingą dešimties metų jubiliejų.


„Pirmą kartą savo dešimties metų istorijoje festivalis truko tris savaitgalius. Nors iš pradžių bijojome, kad savaitgalinis spektaklių maratonas gali nepasiteisinti, dabar įsitikinome, kad pasiteisino su kaupu. Kiekvieną savaitgalį sulaukėme vis naujų žmonių, atradusių „Pulsą“, – įspūdžiais dalijasi festivalio organizatorė, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė.

Parodyti savo geriausių spektaklių atvyko 6 mėgėjų bei 3 profesionalūs teatrai iš Šiaulių, Radviliškio, Alytaus, Kelmės, Šakių, Anykščių ir Vilkaviškio rajonų. Pirmą kartą festivalis turėjo tiksliai nubrėžtas ribas auditorijai – vaikams, jaunimui, suaugusiems – ir visos grupės, anot organizatorės, gavo gerą dozę gero teatro. Iš viso Rėkyvos kultūros namų scenoje buvo parodyta 11 įvairių žanrų spektaklių.

„Jau turime ir naujų idėjų kitų metų festivaliui. Šiųmetinis „Pulsas“ įrodė, kad žmonėms yra gyvybiškai reikalingas“, – džiaugiasi L. Jankauskaitė.

Editos Varkalienės ir Emilio Jucio nuotr.




Atnaujinta: 2018-11-26 08:56