Atgal

Neįgaliųjų talentai atsiskleis šventėje „Rudens sparnai“

Lapkričio 29 d. 15 val. Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose (Žemaitės g. 102) vyks Tarptautinės neįgaliųjų dienos minėjimo šventė „Rudens sparnai“. Renginys, kuriuo siekiama sumažinti socialinę atskirtį per kultūrinę veiklą, suburs negalią turinčius ir sveikus žmones pabendrauti ir pasidalinti savo patirtimi. Programoje numatytas šventinis koncertas, tekstų skaitymai ir neįgalių žmonių kūrybinių darbų mugė-paroda, kurioje bus galima įsigyti įvairių rankdarbių.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.


Tarptautinė neįgaliųjų diena pasaulyje švenčiama gruodžio 3-iąją dieną. Tą dieną įprastai organizuojami renginiai, kurių metu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių su negalia problemas. Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyrius kasmet šiai dienai paminėti organizuoja šventę, į kurią parodyti savo talentų kviečia neįgaliuosius iš visos Lietuvos.

„Šiuo renginiu siekiame parodyti, kad negalia netrukdo žmonėms džiaugtis gyvenimu ir kažko jame siekti. Neįgalieji jau ne kartą įrodė, kad gali puikiai išreikšti save visose srityse, jei tik jiems yra suteikiamos tinkamos sąlygos. Norime tai visuomenei priminti ir stengiamės patys prisidėti prie tų sąlygų kūrimo. Labai svarbu, kad neįgalieji jaustųsi lygiaverčiais visuomenės nariais ir aktyviai dalyvautų kultūriniame bei pramoginiame gyvenime“, – sako renginio organizatorė, Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė.

Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti skirtame renginyje numatytas šventinis koncertas, kuriame savo talentus atskleis Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblis „Sedula“ (meno vad. Virginija Gintilaitė), Aukštelės socialinės globos namų instrumentinė-vokalinė grupė „Mes“ (meno vad. Gitana Svirplienė), Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kėdainių rajono filialo ansamblis „Temela“ (meno vad. Algirdas Kučiauskas), Šiaulių miesto neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Verbena“ (meno vad. Kornelijus Luotė), Jurdaičių socialinės globos namų solistė, Šiaulių Parkinsono draugijos ansamblis „Gaida“ ir kapela „Savi“ (meno vad. Stanislovas Vedeckis).

Šiųmetinės šventės naujovė – šventiniai tekstų skaitymai, kurių metu Brailio rašto skaitovas Juozas Ežerskis ir Jurdaičių socialinės globos namų skaitovai skaitys lietuvių poetų eiles, o Lavėnų socialinės globos namų teatro grupė parodys išskirtinę publicistinę kompoziciją „Kelias“ (rež. Sigitas Paliulis).

Į šventę atvykę kolektyvai ne tik koncertuos, bet ir atsiveš įvairių savo rankų darbo suvenyrų, megztų ir nertų darbų, keramikos dirbinių ir įvairių gaminių iš odos. Rankdarbiais bus galima ne tik pasigrožėti, bet ir juos įsigyti kūrybinių darbų mugėje-parodoje, kuri veiks nuo 13 val. iki 17 val.

Šventės organizatoriai pabrėžia, kad renginiu siekiama skatinti toleranciją ir pagerinti neįgaliųjų integraciją į visuomenę, todėl jis skirtas tiek negalią turintiems, tiek sveikiems žmonėms. „Raginame sveikąją visuomenės dalį taip pat atvykti į šventę, aktyviai domėtis neįgaliųjų problemomis ir jiems skirtą dieną švęsti kartu su jais“, – kviečia I. Skeivienė.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė, mob. +370 676 48 539, el. p. inta.skeiviene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2018-11-27 14:25