Atgal

Folkloro ansamblis „Rėda“ paminėjo penkerių metų sukaktį

2018 m. lapkričio 30 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje (Aušros al. 62) nuskambėjo Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblio „Rėda“ kūrybinės veiklos 5-mečio koncertas. Nuoširdaus vakaro metu buvo pasidžiaugta ansamblio nueitu kūrybinės veiklos keliu ir dainingu riedėjimu Rėdos ratu.


Tardama sveikinimo žodžius, Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė padėkojo folkloro šokių ansambliui ir jo vadovei už tradicinės kultūros puoselėjimą, Šiaulių kultūros centro garsinimą, prasmingų užmojų įgyvendinimą ir palinkėjo neišsenkamos energijos įgyvendinant naujas idėjas.

Ansamblį sukakties proga sveikino ir jausmingus koncertinius pasirodymus atliko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bazilionų filialo Kurtuvėnų folkloro ansamblis „Kurtuove“ (vad. E. Ramančionienė) ir Šiaulių artrito draugijos vokalinis ansamblis „Artis“ (vad. I. Lipinskienė).

Koncertinę programą užbaigė pats folkloro ansamblis „Rėda“, atlikdamas dainas iš specialiai Lietuvos šimtmečio dainų šventei parengtos programos ir užburdamas žiūrovus folklorinės muzikos skambesiais.

Pasveikinti kolektyvo su pirmąja rimta sukaktimi atvyko jo draugai, artimieji, bendraminčiai, įkvėpėjai, folklorinės muzikos mylėtojai, kurie nuolat sekė ir palaikė ansamblio penkerių metų kelionę liaudies dainos keliu.

Emilio Jucio nuotr.




Atnaujinta: 2018-11-30 22:16