Atgal

Spektaklio „Knyga“ premjera: „Gyvenimas, kurį gyvename, yra ne kieno nors kito, o mūsų“

2019 m. sausio 25 d., penktadienį, 18 val. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7) vyks Šiaulių kultūros centro teatro studijos „Gūžta“ spektaklio „Knyga“ premjera. Prieš keturis mėnesius susikūrusi teatro studija scenoje dar naujokė, tačiau jau pristatys pagal Duncaną Battmaną pastatytą vienos dalies metaforišką spektaklį, kuriame subtiliai analizuojami pasitikėjimo savo jėgomis, atsakomybės už savo sprendimus, drąsos ir ryžto siekti svajonės klausimai.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“. Spektaklis nemokamas.


Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ įsikūrė 2018 m. spalio mėnesį. Jos vadovė ir įkūrėja – Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė. Dar būdama studentė, prieš 10 metų, L. Jankauskaitė vadovavo tuomet Rėkyvos kultūros namuose veikusiai teatro studijai, todėl po 8 metų sugrįžusi į Rėkyvą, panoro kartu su savimi grąžinti ir teatrą. Nujautus, kad aplink knibžda jaunųjų talentų ir kad Rėkyvoje jaunimui reikia erdvės, kurioje galėtų kurti bei realizuoti idėjas, buvo įkurta teatro studija „Gūžta“.

Studijoje susibūrę talentingi jaunuoliai per įvairias improvizacijas, spektaklių statymą, pasirodymus, aptarimus, susitikimus su aktoriais bei režisieriais ir bendravimą tarpusavyje siekia įgyti aktorinės patirties, atrasti savo tikrąjį „Aš“. Į kolektyvą priimami visi, kuriuos vilioja paslaptinga teatro scena ir ryškios rampos šviesos.

Sausio 25 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose teatro studija rodys savo pirmąjį spektaklį. „Šis pasirodymas studijos nariams labai svarbus. Pirmą kartą jaunieji aktoriai viešumoje pasirodė lapkričio mėnesį, kai teatriniu performansu atidarė Rėkyvoje vykusį mėgėjų teatrų festivalį „Pulsas“. Tačiau šis pasirodymas bus pirmas rimtas teatro narių užlipimas ant scenos, pirmoji spektaklio premjera. Labai jaudinamės, tačiau ir nekantriai laukiame, kada galėsime parodyti savo keturių mėnesių darbo rezultatus, pasidalinti savo kūryba su kitais teatro mėgėjais“, – sako L. Jankauskaitė.

Studija pristatys Duncano Battmano vienos dalies metaforišką spektaklį „Knyga“, kuriame analizuojami asmenybės augimo ir svajonių siekimo klausimai. „Spektaklyje matysime du pagrobtus ir įkalintus žmones, kuriuos vienija noras ištrūkti ir kankina tie patys klausimai. Ar Ten yra durys? Kas už jų – Laisvė?  Rizikuoti ir mėginti pabėgti? Bet kas, jei nepavyks? Greičiausiai nepavyks... ir Jie – Sargai – sučiups...Kas tie Jie? O gal verčiau likti ir laukti...“, – koncepciją pristato L. Jankauskaitė.

Spektaklyje vaidina teatro studijos „Gūžta“ nariai: Elzbieta Girkantaitė, Dorotėja Lanzbergaitė, Veronika Novickaitė, Artur Dmitrijev. Režisierė – Lina Jankauskaitė. Spektaklio trukmė – 60 min.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja ir teatro studijos „Gūžta“ meno vadovė Lina Jankauskaitė, mob. +370 672 59 987, el. p. lina.jankauskaite@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2019-01-22 10:26