Atgal

Rėkyvoje nuskambėjo liaudiškos muzikos kapelų šventė-varžytuvės „Rėkyvos bangos 2019“

Balandžio 13 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose vyko VIII respublikinė kapelų šventė-varžytuvės „Rėkyvos bangos 2019“. Tradiciniame renginyje skambėjo lietuvių liaudies instrumentinės ir vokalinės muzikos kūriniai, kuriuos atliko kapelos iš Šiaulių, Pasvalio, Radviliškio, Kelmės ir Jonavos rajonų. Kapelos demonstravo savo profesionalumą, originalumą, etnografinio regiono kūrybos savitumą ir varžėsi dėl įvairiausių nominacijų.


Varžytuvėse pasirodė ir gerą nuotaiką žiūrovams dovanojo Pasvalio kultūros centro Vaškų skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Vaškai“ (vad. Antanas Garalevičius), Jonavos rajono kultūros centro kaimiška kapela „Jonė“ (vad. Romualdas Petkevičius), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bridų filialo Pakapės stilizuota kapela „Trys plius trys“ (vad. Julius Muliarčikas), Radviliškio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Seni pažįstami“ (vad. Tomas Kanapinskas), Šiaulių rajono kultūros centro Kairių filialo liaudiškos muzikos kapela „Šilas“ (vad. Gitana Svirplienė) ir Kelmės rajono Tytuvėnų kultūros centro Mockaičių skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Po liepom“ (vad. Raimonda Pranskevičienė).

Kapelas vertino kompetentinga komisija: pirmininkas, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Drąsučių filialo liaudiškos muzikos kapelos „Ringuva“ vadovas Kęstutis Rupšys ir nariai – Šiaulių kultūros centro etninės kultūros specialistė Aušra Brijūnienė bei Juozas Šukys, buvusios Šiaulių kultūros centro kapelos „Šelmiai“ vadovas.

Įvertinusi dainų atlikimo meninį lygį ir programos savitumą, komisija šauniausiai pasirodžiusios kapelos nominaciją skyrė Jonavos rajono kultūros centro kaimiškai kapelai „Jonė“, o profesionaliausios kapelos vadovo ar muzikanto aranžuotės nominaciją – Pasvalio kultūros centro Vaškų skyriaus liaudiškos muzikos kapelai „Vaškai“. Net tris nominacijas – gražiausiai padainuotos dainos, profesionaliausiai atlikto instrumentinio kūrinio ir žiūrovų simpatijų – pelnė Radviliškio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Seni pažįstami“. Visos kapelos buvo apdovanotos padėkomis ir išskirtiniais prizais.

Scenoje pasirodę kolektyvai ne tik demonstravo savo muzikinį meistriškumą ir kūrybiškumą, bet ir nuoširdžiai bendravo su publika, kuri karštai juos palaikė, kartu traukė dainas ir negailėjo gausių aplodismentų.

Emilio Jucio nuotr.




Atnaujinta: 2019-04-18 09:20