Atgal

Gražiausios lietuvių liaudies dainos skambės tradicinėse kapelų varžytuvėse „Rėkyvos bangos 2018“

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienį, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7) vyks VII respublikinė muzikos kapelų šventė-varžytuvės „Rėkyvos bangos 2018“. Šį kartą tradicinėse kapelų varžytuvėse rungsis ir pačias gražiausias melodijas dovanos net 11 liaudiškos muzikos kolektyvų iš visos Lietuvos. Renginio metu skambės ne tik autentiški lietuvių liaudies instrumentiniai kūriniai, bet ir aranžuotos lietuvių liaudies dainos.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyrius. Bilieto kaina – 3 Eur, senjorams, studentams, moksleiviams – 2 Eur. Vaikams, neužimantiems papildomos sėdimos vietos – nemokamai.

Bilietus galima įsigyti nuo balandžio 17 d. (13–16 val.) ir 1 val. prieš renginį Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose.


Tradicija tapusios liaudiškos muzikos kapelų varžytuvės Rėkyvoje organizuojamos jau septintąjį kartą ir kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių bei žiūrovų. Šiais metais šventėje, kuri yra skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, kapelos varžysis dėl geriausiai atliktos dainos apie Lietuvą bei smagiausios polkos nominacijų, o daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusi kapela pelnys žiūrovų simpatijų prizą. Šventės-varžytuvių metu netrūks skambių dainų ir nuotaikingų melodijų – kiekvienas kolektyvas parodys po smagią ir kūrybišką trijų kūrinių programą.

Liaudiškos muzikos šventė-varžytuvės Rėkyvoje jau spėjo užsiauginti ne tik  savo žiūrovų, bet ir dalyvių ratą – kai kurios kapelos dalyvauja ir savo kraštus garsina jau ne pirmą, ir, tikimasi, ne paskutinį kartą. Renginio metu kolektyvai pristato savo kraštų muzikines tradicijas ir žiūrovus pakeri pačiomis gražiausiomis savo dainomis. Pasak organizatorių, siekiant žiūrovus supažindinti su skirtingomis lietuvių liaudies kultūros tradicijomis bei nustebinti muzikinių programų įvairove, kiekvienais metas siekiama pritraukti kuo daugiau kolektyvų iš skirtingų Lietuvos regionų.

Kalbėdama apie renginio aktualumą, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė pabrėžia, kad folkloras yra tautos būties, išlikimo ir stiprybės esmė, nacionalinės ir profesionalų kuriamos kultūros pamatas, o muzikinis folkloras yra didžiulė ir itin svarbi to dalis. „Muzikinio folkloro saugojimui ir puoselėjimui būtina skirti pakankamai dėmesio“, – renginio aktualumą dėsto L. Jankauskaitė. Tokiu tradiciniu renginiu organizatoriai siekia užtikrinti lietuvių liaudies muzikos tradicijų tęstinumą, pristatyti bei pagarsinti geriausias Lietuvos kapelas ir paskatinti šio žanro naujų meno kolektyvų kūrimąsi.

Renginio metu scenoje pasirodys Telšių rajono savivaldybės Ryškėnų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela ,,Čia ir dabar“ (vad. Sigitas Petrulis, Sandra Petrulienė), Telšių rajono savivaldybės administracijos Degaičių seniūnijos liaudiškos muzikos kapela „Grįžolė“ (vad. Bronislovas Gaižauskas), Kelmės rajono Tytuvėnų kultūros centro Mockaičių skyriaus kaimo kapela „Po liepom“ (vad. Raimonda Pranskevičienė), Kultūros centro Panevėžio Bendruomenių rūmų liaudiškos muzikos kapela „Nevėžis“ (vad. Vytautas Šatas), Pakražančio kultūros centro liaudiška kapela (vad. Saulius Venckus), Radviliškio kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Seni pažįstami“ (vad. Sigitas Jagminas), Juodupės kultūros centro kapela „Vyžuonta“ (vad. Elinga Astrauskienė), Jurbarko kultūros centro kapela „Santaka“ (vad. Petras Pojavis), Vilniaus Mokytojų namų tautiškos muzikos ansamblis „Vilnija“ (vad. Vytautas Zaikinas), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Ginkūnų filialo liaudiškos muzikos kapela ,,Švedė“ (vad. Zita Bružienė) ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Pakapės kapela „Trys plius trys“ (vad. Julius Muliarčikas).

Organizatoriai žiūrovams žada nuotaikingą, jaukią atmosferą, skambias melodijas bei gerų emocijų laviną.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė, mob. +370 672 59 987, el. p. lina.jankauskaite@siauliukc.lt.

 



Atnaujinta: 2018-04-25 14:34