Atgal

Baltijos kelio 30-metis Šiauliuose paminėtas visuotiniu susikabinimu

Rugpjūčio 23 d. Lietuvoje buvo minimas Baltijos kelio 30-metis. Šiauliuose ta proga buvo organizuojamas šventinis minėjimas ir visuotinio susikabinimo akcija.


Šventinė diena prasidėjo Baltijos kelio 30-mečio minėjimu Saulės Laikrodžio aikštėje, kur skambant „Tautiškai giesmei“ iškilmingai buvo pakeltos trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos – vėliavos. Sveikinimo žodžius tarė ir apie Baltijos kelio akcijos prasmę kalbėjo Šiaulių miesto mero pavaduotojas Egidijus Elijošius ir Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. „Šis susivienijimas vardan Lietuvos, Latvijos ir Estijos laisvės tebūna mums gražus pavyzdys ir įkvepianti jėga darbuotis Baltijos kraštuose su meile, dėkingumu ir ištikimybe“, – kalbėjo Jo Ekscelencija.

Minėjimo metu šiauliečiai mėgavosi Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupės „Vajaunas“ (meno vad. Romualdas Laugalis), Šiaulių pučiamųjų instrumentų orkestro (meno vad. ir dirigentas S. Vaičiulionis, dirig. Gediminas Brūzga), solistų Juozo Janužo ir Pijaus Kondroto koncertu.

Po minėjimo iniciatyviausi šiauliečiai ir miesto svečiai rinkosi Šiaulių pėsčiųjų bulvare, kur vyko visuotinė susikabinimo akcija, skirta simboliškai atkurti Baltijos kelio taką Šiauliuose. Akcijoje dalyvavę žmonės, rankose laikydami Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavėles, sudarė tūkstantinę grandinę, kuri prasidėjo Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare prie Kaštonų alėjos ir nusidriekė bulvaru iki pat Fotografijos muziejaus. Besišypsantys akcijos dalyvių veidai skleidė vienybę, solidarumą ir pasididžiavimą savo istorija.

Baltijos kelio dieną šiauliečiai minėjo ne tik Šiauliuose, bet ir kituose miestuose. Dalis šiauliečių prisijungė prie Lietuvių etninės kultūros draugijos organizuojamos Gyvosios Grandinės akcijos „Baltijos kelias 30“ Vilniuje, o kiti važiavo lankyti Baltijos keliui skirtų atminimo ženklų Pumpėnuose.

Renginių organizatorius – Šiaulių kultūros centras, rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė.

Vilmos Sungailės nuotr.




Atnaujinta: 2019-08-23 21:48