Atgal

Laisvės keliu: Šiauliuose paminėta Laisvės diena

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, šiauliečiai minėjo Laisvės dieną. Šiaulių vyskupijos kurijos Pastoraciniame centre šiauliečius subūrė Šiaulių kultūros centro organizuotas Laisvės dienos minėjimas, kuris kvietė prisiminti Lietuvai svarbius istorinius įvykius.


Sveikinimo žodžius tarė Šiaulių vyskupijos Jaunimo centro vadovas, kunigas Arūnas Jankauskis, istorijos takais nuvedė ir apie laisvės sampratą kalbėjo istorikas, LR Seimo narys Arūnas Gumuliauskas. Dainomis renginį puošė ir šventinę atmosferą kūrė Šiaulių kultūros centro choras „Šarma“ (meno vad. Zina Kosmauskienė).

Lietuvos Sąjūdžio Šiaulių tarybos pirmininkas Algirdas Kulikauskas ne tik dalijosi prisiminimais, bet ir vizualiai kvietė sugrįžti laisvės keliu – pristatė savo paties filmuotą dokumentinę medžiagą, kurioje įamžinti svarbiausi istorijos momentai, atvedę Lietuvą į Laisvės dieną.

Renginio pabaigoje Lietuvos Sąjūdžio aktyvistė ir Baltijos kelio Šiaulių skyriaus koordinatorė Irena Vasinauskaitė pakvietė visus, dalyvavusius prieš 30 metų Baltijos kelyje, garbingai pasirašyti ant Lietuvos valstybės vėliavos, o prisiminimais pasidalijo ir kitas Baltijos kelio koordinatorius, Kazimieras Alminas. 

Po renginio šventės dalyviai namo neskubėjo – vaišinosi arbata ir skanumynais, dalijosi prisiminimais.

Vilmos Sungailės nuotr.




Atnaujinta: 2019-09-02 11:27