Atgal

„Šiaulių dienos 781“: registracija į eiseną

2017 m. rugsėjo 7–9 d. vyks miesto šventė „Šiaulių dienos 781“. Tai viena iš svarbiausių miesto švenčių, kurioje skatinamas šiauliečių ir miesto svečių šviečiamasis, kultūrinis, pramoginis užimtumas ir įvairių miesto institucijų bendradarbiavimas. Miesto šventėje, kurios pavadinimas „MODERNŪS ŠIAULIAI. Šimtmečio istorijos vedami…“, siekiama atspindėti šių dienų naujoves, visuomenės skonį,naujausius technikos laimėjimus.


Kadangi šiais metais pradedama minėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, šventės organizatorius nori ne tik pabrėžti šiandienos naujoves, bet ir atkreipti dėmesį į miesto praeitį. Šiauliai pelnytai gali didžiuotis turtinga istorija, tad rugsėjo 8 d. šiauliečiai ir miesto svečiai bus kviečiami pajausti tarpukario (1918–1940 m.) modernizmo atmosferą, o rugsėjo 7 ir 9 d. vyks modernius Šiaulius atspindintys renginiai.

Kviečiame Jus dalyvauti eisenoje ir kartu sukurti istorijos dalelę. Eisenos dalyviai turi pristatyti savo organizacijos išskirtinumą ir šiuolaikiškumą, jų apranga ir atributika turi atspindėti miesto dienų pavadinimą. Numatoma, kad pučiamųjų orkestrai su žaismingomis parodomosiomis programomis ir šiauliečių eisena apie 17 val. pajudės nuo Šiaulių Ragainės progimnazijos (Tilžės g. 85) Prisikėlimo aikštės link, kurioje vyks miesto šventės atidarymas.

Eisenos dalyvius kviečiame registruotis el. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt, tel. (8 41) 52 56 93, atsakingas asmuo Šiaulių kultūros centro etninės kultūros specialistė Aušra Brijūnienė. Registracija vyks iki 2017 m. rugpjūčio 31 d.




Atnaujinta: 2018-04-26 10:58