Atgal

Šviečiantys Šiauliai pradeda laukti Kalėdų

2019 m. lapkričio 26 d. Priskėlimo aikštėje vykusioje spaudos konferencijoje pristatyta kalėdinių ir naujamečių renginių programa Šiauliuose. Šių metų šūkis skelbia #Šiauliaišviečia ir kviečia šiauliečius ir miesto svečius skleisti šviesą ir šilumą viso šventinio laikotarpio metu. Svarbiausias renginys – Šiaulių miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventė – šiais metais grįžta į surenovuotą Prisikėlimo aikštę ir ragina miestiečius iš naujo pamilti atnaujintą erdvę. Organizatoriai skelbia, kad visą mėnesį, iki pat Trijų Karalių, Šiauliuose netrūks kalėdinę nuotaiką skleidžiančių renginių: koncertų, parodų atidarymų, ekskursijų ir gerumo akcijų.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, koordinatorius – Šiaulių kultūros centras.


Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė tikino, kad šūkis „Šiauliai šviečia“ pasirinktas neatsitiktinai. „Eglutės įžiebimo šventė – paskutinis šių metų renginys, leidžiantis dar kartą priminti, kad Šiauliai atnaujino savo ženklą, kuriame vartojamos Saulės miesto geltona ir juoda spalvos. Ir šviečiame ne veltui, o todėl, kad žinome, ko siekiame. Šauliukas turi ir rodo kryptį, o juk ir Šiauliai atsinaujina tiek išoriškai: tvarkomos gatvės, aikštės, parkai, tiek kultūriniu, sportiniu, socialiniu gyvenimu“, – tvirtina A. Lesauskienė.

Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, pristatydama kalėdinių ir naujamečių renginių programą Šiauliuose, kvietė miestiečius dalyvauti ir „šviesti“ renginiuose. „Nuolat stiprindami organizuojamų renginių turinį, atkreipdami dėmesį į miestiečių lūkesčius, stengiamės, kad šventės taptų patrauklios kuo didesnei vartotojų grupei. Viliamės, kad organizuojamų renginių įvairovė patenkins ir paties išrankiausio lankytojo skonį“, – kalbėjo direktorė.

Paskutinę kalendorinio rudens dieną šiauliečiai duris plačiai atvers žiemai ir Prisikėlimo aikštėje pradės švenčių maratoną. Būtent renovuotoje aikštėje ir puikuosis gražioji miesto Kalėdų eglė, kurios puošyba, kaip ir praėjusiais metais, rūpinosi Šiaulių kultūros centras. „Pasirinkome tradicinį Kalėdų eglės puošybos variantą. Eglutė bus turtingai prisodrinta žaislų (žvaigždžių, snaigių, burbulų, sniego senių, angelų, meškiukų ir pan.) bei papuošta girliandomis. Viliamės, kad taip papuošta eglutė grąžins į vaikystę ir atgaivins malonius prisiminimus“, – pasakoja direktorė D. Bačiulė. Eglės prieigos taip pat spindės: medžiai ir aikštėje stovinti siena švytės nuo girliandų skleidžiamos šviesos. Lankytojus vilios ir fotografuotis kvies šviečiantis užrašas #ŠIAULIAIŠVIEČIA2020 bei didžiulės žvaigždės.

Visą Šiaulių miesto Kalėdų eglutės grožį ir paslaptis išvysti bus galima lapkričio 30 d. 17 val., kai vyks iškilminga Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija. Šventėje dalyvaus Senelis Kalėda, kuris mielai bendraus su mažaisiais šiauliečiais ir dovanos jiems Kalėdų stebuklą. Programą praturtins visiems puikiai žinomos grupės „Tele Bim-Bam“ koncertas ir „Viduramžiai LT“ ugnies šou misterija „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, užbursianti įspūdingu ugnies spektakliu.

Šventės metu veiks Kalėdų paštas. Vaikai ir suaugusieji galės rašyti laišką Kalėdų Seneliui ir prašyti įvairiausių dovanų, dėkoti arba pasidžiaugti smagiais dalykais. Kiekvienas vaikas, nurodęs savo adresą, gaus Kalėdų Senelio atsakymą. Tą patį vakarą Šiaulių miesto švietimo įstaigos rengs paramos akciją „Laimės keksiukai“ ir kvies aukoti.

Šventės dieną ir visu šventiniu laikotarpiu Prisikėlimo aikštėje gros nuotaikinga muzika, o kalėdiniuose prekybos nameliuose bus galima įsigyti garuojančios kavos ir arbatos bei įvairiausių gardėsių.

Lapkričio 30-ąją renginių ciklas tik prasidės, tad įvairiausių koncertų, ekskursijų ir parodų vyks ir daugiau. Visą renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro (https://bit.ly/2KA9lNb) arba Šiaulių miesto savivaldybės interneto svetainėse.   

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt ir Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė, mob. +370 656 13 886, el. p. edita.smindriunaite@siauliukc.lt

Vilmos Sungailės nuotr.

 




Atnaujinta: 2019-11-26 12:54