Atgal

Prisikėlimo aikštėje šviesą skleis prakartėlė

2019 m. gruodžio 14 d. 16 val. Priskėlimo aikštėje vyks renginys „Prakartėlės stebuklas“. Renovuotoje Prisikėlimo aikštėje, greta šilumą ir jaukumą skleidžiančios Kalėdų eglės, bus pastatyta ir pašventinta jau Šiauliuose tradicija tapusi Betliejaus prakartėlė. Tarp šurmuliuojančių kalėdinių ir naujamečių renginių šiauliečiai ir miesto svečiai kviečiami trumpam stabtelėti, prisiminti krikščioniškąsias vertybes ir pasimėgauti sakralumu spinduliuojančių Šiaulių miesto mėgėjų meno kolektyvų koncertu.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Artėjant Šv. Kalėdoms – šilumos, jaukumo ir šeimos šventei, šiauliečiai skatinami prisiminti tikrąsias vertybes, paminėti krikščioniškąsias tradicijas. Vienas iš tokių jaukumą skleidžiančių renginių Šiauliuose gruodžio mėnesį yra prakartėlės pašventinimo šventė.

Betliejaus prakartėlė – šv. Kalėdų simbolis, inscenizuotas Jėzaus Kristaus gimimo vaizdas. Šiauliuose jau tapo tradicija kalėdiniu laikotarpiu įkurdinti prakartėlę greta pagrindinės miesto Kalėdų eglės. Prakartėlė mieste bus pastatyta trečią kartą ir šiais metais puoš Prisikėlimo aikštę. Joje biblinį įvykį atvaizduos gipsinės ką tik gimusio Jėzus Kristaus, Marijos, Juozapo ir šventąją šeimą lankančių piemenų bei avių statulėlės. Tradiciškai šventėje dalyvaus Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, susirinkusiuosius sveikins Šiaulių miesto savivaldybės atstovas.

Renginio metu kalėdinėmis ir adventinėmis dainomis užburs Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis) ir vokalo studija „Rokoko“ (meno vad. R. Kauneckaitė), Mikituko meninio ugdymo studija (vad. E. Žalalienė), Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos vokalinis ansamblis „Benedicat“ ir jaunimo sakralinės muzikos ansamblis „Credo“ (meno vad. J. Minkevičiūtė). Šventėje veiks Kalėdų paštas, kuriame tiek mažieji, tiek suaugusieji galės parašyti ir išsiųsti Kalėdų Seneliui laišką.

 „Šis renginys – tai šeimos šventė, kuria skatiname šiauliečius ir miesto svečius prisiminti tikrąją šv. Kalėdų prasmę ir laiką praleisti kartu artimųjų, draugų ir miesto bendruomenės apsuptyje, pasidalyti gera nuotaika, meile ir džiaugsmu“, – sako Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė. Šiauliuose prakartėlė tapo šv. Kalėdų simboliu ir bendruomeniniu reiškiniu, miesto traukos objektu – jos pamatyti žmonės atvyksta ne tik į pašventinimo renginį, bet ir visu kalėdiniu laikotarpiu.

Prisikėlimo aikštėje ši puošmena šiauliečių ir miesto svečių lauks iki pat sausio 6-osios. Kartu su pagrindine miesto Kalėdų egle prakartėlė kvies miestiečius ne tik pasigrožėti aikšte, bet ir joje pabūti, paskanauti kalėdiniuose prekybos nameliuose įsigyta garuojančia kava ir arbata, gardėsiais, pasiklausyti nuotaikingos kalėdinės muzikos.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, el. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2019-12-14 17:54