Atgal

Įvyko baigiamasis interaktyvių garsinio skaitymo valandų renginys

Lapkričio 20 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriuje vyko paskutinis interaktyvių garsinio skaitymo valandų ciklo „Juozo Tumo-Vaižganto kūryba“ renginys.


Renginio metu autoriaus kūrybą įtaigiai skaitė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas, Brailio rašto skaitovai Virginija Gintilaitė ir Juozas Ežerskis, silpnaregės skaitovės Violeta Jackūnienė ir Nijolė Šilinskienė. Aidint Juozo Tumo-Vaižganto tekstams, skambėjo muzikanto Gintauto Gascevičiaus muzika, kuri sustiprino klausytojų įspūdžius ir pagyvino vakarą. Susirinkusiems taip pat buvo pristatyta trumpa autoriaus biografijos ir kūrybos apžvalga. Ją pristatė Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas-ekspertas Rimvydas Sruogis.

Renginys subūrė šiauliečius ne tik artimiau susipažinti su lietuvių literatūra, bet ir pabendrauti su neregiais bei silpnaregiais, suprasti jiems kylančius iššūkius ir susipažinti su skirtingomis skaitymo galimybėmis.

Vilmos Sungailės ir Tomo Andrijausko nuotr.




Atnaujinta: 2020-01-15 13:45