Atgal

Kalėdinė kantata – jungtinė šiauliečių ir vilniečių chorų dovana Šiauliams

2019 m. gruodžio 21 d., šeštadienį, 18 val. Šiaulių šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje (Vilniaus g. 247) skambės kalėdinės melodijos, nes čia bus atliekama Steve’o Dobrogosz’o „Christmas cantata“. Septynių dalių kantatą atliks Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ kartu su bičiuliais iš sostinės – Vilniaus mokytojų choru ir Vilniaus mišriu choru „Musica dellʼarte“. Kantatai diriguos G. Barisaitė-Mitkuvienė, koncertmeisteris – R. Mitkus.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“.


Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis) jau 27-erius metus yra aktyvus Šiaulių miesto švenčių, nacionalinių bei tarptautinių konkursų ir festivalių dalyvis, bendradarbiaujantis ir draugaujantis su įvairiais Lietuvos bei užsienio chorais. Kasmet kalėdiniu laikotarpiu choras organizuoja šventinį koncertą, kurio metu šiauliečiams dovanoja nepamirštamų akimirkų. Ne išimtis ir šie metai – šį kartą kolektyvui kilo mintis suburti muzikų komandą kalėdinės kantatos atlikimui.

Kartu su choru „Atžalynas“ Šiaulių šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje kalėdinę atmosferą kurs Vilniaus mišrus choras „Musica dellʼarte“, įkurtas 2018 metais ir vadovaujamas Gintarės Barisaitės-Mitkuvienės, kuri ir diriguos kantatai, bei Vilniaus mokytojų choras, įkurtas dar visai neseniai – 2019 metų pradžioje, vadovaujamas Rimvydo Mitkaus, šio šeštadienio koncerto koncertmeisterio.

Chorai artėjančių švenčių proga pasirinko atlikti amerikiečių kompozitoriaus, dainų autoriaus ir pianisto Steve’o Dobrogosz’o kūrinį „Christmas cantata“ (liet. „Kalėdinė kantata“). Tai pasaulietinės ir religinės kalėdinės muzikos derinys, kurį sudaro septynios dainos, skleidžiančios šventinę nuotaiką ir kviečiančios į melodingą žiemos kelionę per prisiminimus, apmąstymus ir viltis. Dainas galima atlikti ir atskirai, tačiau jos kartu sudaro vientisą pusvalandžio trukmės kūrinį.

 „Kartu su bičiuliais iš Vilniaus ieškojome ne tik kūrinio šv. Kalėdų tematika, bet ir tokio, kurio dar nė vienas iš mūsų nebuvo atlikęs. Tiesa, prieš 10 metų, vadovaujant Jurgitai Juozūnienei, choras „Atžalynas“ buvo atlikęs keletą šios kantatos dalių, tačiau niekuomet viso kūrinio. Todėl visiems trims chorams teko jos mokytis, buvo įdomu ruoštis ir repetuoti, bus dar įdomiau ją atlikti koncerto metu. Tikiuosi, kad kiekvienas, išėjęs iš šio renginio, kartu su savimi namo parsineš dalelę Kalėdų dvasios, kuri šį šventinį laikotarpį padarys dar džiaugsmingesnį“, – sako M. Žalalis.

Vadovas įsitikinęs – artėjant šv. Kalėdoms, vienai svarbiausių krikščionių švenčių, chorų atliekamos kalėdinės melodijos puikiai aidės bažnyčios erdvėje.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ meno vadovas Mindaugas Žalalis, mob. +370 644 10 404, el. p. mindaugaszalalis@gmail.com.




Atnaujinta: 2019-12-20 14:25