Atgal

Medicinos darbuotojų dieną – šiauliečių menininkų dovana medikams

2020 m. balandžio 27 d., pirmadienį, šiauliečiai paminėjo Medicinos darbuotojų dieną. Šiaulių miesto savivaldybė, norėdama padėkoti medikams už jų sunkų, atsakingą ir visiško atsidavimo reikalaujantį darbą, surengė ne tik pasveikinimo akciją, kurios metu medikams buvo dovanojama kultūra pro langą, bet ir įstaigų vadovams įteikė pusšimtį Šiaulių miesto mero Artūro Visocko padėkų labiausiai savo profesijai atsidavusiems darbuotojams.
Akcijos koordinatoriai – Šiaulių kultūros centras ir Valstybinis Šiaulių dramos teatras.


„Šie metai yra išskirtiniai dėl susiklosčiusios ypatingos situacijos pasaulyje. Todėl daugelis Jūsų profesinę dieną pasitinkate ne šventiškoje aplinkoje, o dirbdami ekstremaliomis sąlygomis, tarpusavyje dalindamiesi įspūdingu darbo krūviu ir atsakomybės našta. Linkiu kantrybės, stiprybės ir sėkmės šiame išbandymų kelyje“, – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Idėja kūrybiškai pasveikinti miesto medikus su jų profesine švente kilo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorei Astai Lesauskienei: „Medikų darbas yra gyvybiškai svarbus visuomet, ne tik pandemijos laikotarpiu, tačiau būtent tokios krizės atkreipia visuomenės dėmesį ir skatina vertinti svarbiausius dalykus. Medikams, kurie ne tik gydo ir rūpinasi pacientais, bet ir patys rizikuoja užsikrėsti lengvai plintančiu virusu, kliuvo atsakingiausias ir rizikingiausias darbas. Kai mes visi kartu, didėja tikėjimas, jog pasaulyje daugiau šviesos nei tamsos. Todėl sutelkėme miesto menininkus iniciatyvai, kuria norime padėkoti ne tik Šiaulių miesto, bet ir visos Lietuvos medikams už nuolatinį atsidavimą, pastangas ir atsakingą darbą.“

Akcija buvo įgyvendinta penkiose Šiaulių miesto sveikatos priežiūros įstaigose: Respublikinės Šiaulių ligoninės, Respublikinės  Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų, Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro, Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro bei Šiaulių centro poliklinikos ir Šiaulių greitosios medicinos pagalbos kiemuose.

Medikai buvo kviečiami atverti savo įstaigų langus ir mėgautis kultūra. Už jų gebėjimą patarti, suprasti ir padėti dėkojo bei pasirodymus skyrė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai, Laura Remeikienė ir Agnė Michalenkovaitė, Rolandas Janušas, Vadimas, Jūratė ir Sofija Kamrazeriai, bei grupės „Kitava“ nariai Rasa ir Kęstutis Stoškai drauge su Vaidotu Katučiu, kurių pasirodymą įgarsino „Ką.Tu.Čia“ renginių organizatoriai.

Menininkų pasirodymus pro langus stebėję medicinos darbuotojai palydėjo gausiais plojimais, gera nuotaika ir plačiomis šypsenomis.




Atnaujinta: 2020-04-27 15:23