Atgal

Birželio 1-ajai skirta akcija Šiauliuose subūrė piešti spalvotą padėką

Tarptautinę vaikų gynimo dieną šiauliečiai šiais metais švęsti pradėjo anksčiau – sekmadienį, paskutinę pavasario dieną. Prisikėlimo aikštėje įvyko Šiaulių kultūros centro organizuota akcija, kurios metu vaikai, jaunimas ir jų tėveliai miesto aikštę papuošė piešiniais, tapusiais spalvota padėka Mokytojams.


Saulėtą pavasario dieną šiauliečius subūrė padėkos akcija „Didelis spalvotas AČIŪ“, kurios tikslas – pasidžiaugti Šiauliuose augančiais vaikais bei jaunuoliais ir padėkoti visiems pedagogams: darželio auklėtojams, mokytojams bei jų padėjėjams, padėjusiems sunkiu karantino laikotarpiu sėkmingai vykdyti nuotolinį ugdymąsi.

Dėl karantino apribojimų į aikštę vienu metu buvo įleidžiamas tik ribotas žmonių skaičius, tačiau tai akcijos dalyviams nesutrukdė smagiai ir kūrybiškai praleisti laiko. Akcijoje dalyvavo apie 200 dalyvių, kurie pagal iš anksto suderintą grafiką miesto aikštę papuošė piešiniais, jų – daugiau nei 90. Visi akcijos dalyviai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis ir balionais.

Šventės metu susirinkusius pasveikino Šiaulių miesto mero pavaduotojas Domas Griškevičius, o šventinę atmosferą kūrė Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga).

Visi renginio metu nupiešti piešiniai bus paskelbti pirmadienį Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje, kur vyks piešinių konkursas. Už labiausiai patikusius piešinius bus galima balsuoti iki birželio 1 d. 24 val. Daugiausiai „patinka“ paspaudimų surinkusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti prizais, kuriuos įsteigė „Norfos“ labdaros ir paramos fondas.

Akciją rengė Šiaulių miesto savivaldybė, organizavo Šiaulių kultūros centras.

Vilmos Sungailės nuotr.




Atnaujinta: 2020-05-31 18:27