Atgal

Oficialiai atidarytas Šiaulių kultūros centras

Liepos 31-osios vakarą įvyko oficialus renovuoto Šiaulių kultūros centro atidarymas. Į renginį pasidžiaugti atnaujintomis pastato erdvėmis atvyko Lietuvos Respublikos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, Lietuvos Respublikos Seimo nariai, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir kiti garbūs svečiai.


Renginio metu svečiams buvo pristatytas teatralizuotas istorinis pasakojimas „Be (kultūros) namų negerai“, o po jo vykusios oficialios atidarymo ceremonijos metu buvo iškilmingai perkirptas raudonas kaspinas.

Tardamas sveikinimo žodžius Kultūros ministras pasidžiaugė, kad šis pokytis duos meninei kūrybai labai daug ir suteiks naujas sąlygas bei įkvėpimą kurti naujus kūrinius. „Šitos lėšos, kurios čia buvo įdėtos, duos didžiulę grįžtamąją naudą, didžiulę ilgalaikę grąžą per meną, meninę kūrybą, įkvėpimą ir aš tikrai tikiu, kad Šiauliuose prasideda nauja kultūros era“, – kalbėjo. M. Kvietkauskas.

Renginio metu buvo sulaukta daug sveikinimų ir linkėjimų, pasidžiaugta pagal šiuolaikinius standartus atnaujintomis patalpomis ir jų teikiamomis galimybėmis.

Šiandien vakare, 18 val., Šiaulių kultūros centre vyks pirmasis atviras visuomenei renginys „Nauja kultūros era“, kuriame šiauliečiams ir miesto svečiams bus parodytas teatralizuotas istorinis pasakojimas „Be (kultūros) namų negerai“, o po jo vyks grupės BIX koncertas.

Rolando Parafinavičiaus, Vilmos Sungailės nuotr.




Atnaujinta: 2020-08-01 10:39