Atgal

Romų muzikos festivalis „Tamburinas“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
Rugpjūčio 28 d. 18 val.
6 Eur

Romų integracijos centras kviečia Jus į romų muzikos festivalį „Tamburinas“, kuris atskleidžia romų šokio dainos bei muzikos grožį. Renginys skirtas tautinių mažumų, šiuo atveju, romų integracijai, tarpkultūriniam bendradarbiavimui bei teigiamo įsiliejimo į visuomenę skatinimui. Renginys stiprina tarpkultūrinį bendradarbiavimą bei tolerancijos jausmą kitataučiams gyvenantiems Lietuvos Respublikoje.

Šiais metais jubiliejinį 5 metų romų muzikos festivalį „Tamburinas“ Šiauliuose rengia Romų integracijos centro pirmininkė Konsuela Mačiulevičiūtė

Renginio vedėjas Romualdas Juzukonis

Dalyvauja

Radži Aleksandrovič
Lietuvos dainininkas, „Dainų dainelės“ laureatas, dalyvavo LNK muzikiniuose realybės šou projektuose „Kelias į žvaigždes 2“, „Žvaigždžių duetai“.

Šokių kolektyvas „Sultana“
Elena Šeremet Sultana – rytietiškų šokių festivalių laureatė ir seminarų sertifikuota dalyvė. Turi nemažą scenos patirtį: nuo 2006 m. dirba solo atlikėja, dirbo grupėje „Magnolija“, o šokėja ir trenere dirba nuo 2007 m. Nuo 2009 m. yra rytietiškų šokių studijos „Sultana“ vadovė.

Konsuela Mačiulevičiūtė
Ivairiapusiška romų repertuaro atlikėja nuo tradicinių iki džiazo ir popmuzikos stiliaus dainų. Konsuelos muzikinis kelias prasidėjo YAMAHA muzikos mokykloje, mergina baigė konservatoriją ir Šiaulių universitete įgijo muzikos mokytojos specialybę. Atlikėja dalyvavo tokiuose projektuose kaip „Lietuvos balsas“, „Lietuvos talentai“, ji – įvairių tarptautinių bei respublikinių konkursų laureatė.

„Rakija Klezmer orkestar“
Tai penkių jaunų vaikinų orkestras, grojantis balkanišką, čigonišką muziką ir litvakišką klezmerį. Klezmeris – tai pasaulietinės žydiškos muzikos kryptis, kuri Lietuvoje po Antrojo pasaulinio karo beveik išnyko.

Rytietiškų šokių studija „Melicha Dance“
Šokių studija, kuri koncertuoja įvairiose šventėse, gerina savo profesionalumą įvairiuose mokymuose bei šokių seminaruose.

Romų šokių kolektyvas „Roma de Drom“
Jaunos, talentingos šokių atlikėjos, kurios garsina savo vardą šalies mastu bei puošia kiekvieną šventę. Šventėse pasirodo savo gražiu, ugningu bei spalvingu romų tradiciniu šokiu.

Latvijos romų kolektyvas „Taboras romance“
Propaguoja romų tradicinius šokius ir dainas, tai grupė kuri išreiškia save jausmingomis romų dainomis.

Vera Sakalova ir grupė Trio Romale“
Gyvuoja jau septintus metus. Kiekvienas iš menininkų grupei pristato savo gyvenimą, patirtį, išgyvenimus ir mintis. Solistė – čigonų dainų ir senų rusiškų romansų atlikėja Vera Sokolova visada dainuoja gyvu balsu, lydima savo muzikantų.

Žemyna Krukonytė
Žemynos muzikinė kelionė prasidėjo kai jai buvo treji metai. Vėliau ji lankė muzikos mokyklą, kurioje grojo smuiku ir pianinu, taip pat vedė vokalinių ansamblių užsiėmimus, kur buvo supažindinta su džiazo muzika. Tada ji nusprendė studijuoti džiazą Vytauto Didžiojo universitete. Kaip solistė dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose ir projektuose, pavyzdžiui, „Space“, „Jazz Wind“ bei „Lietuvos balsas“.

Dėl bilietų Šiaulių kultūros centre teirautis tel. +370 41 52 56 89, +370 41 52 46 59 arba e. p. kasa@siauliukc.lt.


Bilietus galima įsigyti Šiaulių kultūros centro kasoje.


Atnaujinta: 2020-08-25 16:33