Atgal

Geriausiems Šiaulių mėgėjų meno kolektyvams – „Aukso paukštės“ apdovanojimai

2020 m. rugsėjo 5 d., šeštadienį, 16 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje (Aušros al. 31) vyks geriausių metų mėgėjų meno kolektyvų ir vadovų apdovanojimų „Aukso paukštė“ įteikimo iškilmės ir laureatų koncertas. Aukščiausieji mėgėjų meno apdovanojimai bus įteikti net trims 2019 metais nominacijas pelniusiesiems Šiaulių miesto kolektyvams ir jų vadovams – Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupei „Vajaunas“ (vad. R. Laugalis), Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų chorui „Viva melodica“ (vad. L. Mikutienė), Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studijai „Šermukšnėlė“ (vad. I. Šerpytienė).
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Įėjimas su kvietimais.


„Aukso paukštė“ – Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigti apdovanojimai, kuriais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą ir viešai pagerbti bei įvertinti geriausius metų kolektyvus už reikšmingą, aktyvią, kūrybišką pastarųjų metų veiklą bei etninės kultūros, mėgėjų meno, Dainų švenčių tradicijos puoselėjimą. „Aukso paukštės“ apdovanojimai kasmet skiriami labiausiai nusipelniusiems šalies mėgėjų meno kolektyvams bei jų vadovams.

Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė sako, kad būti apdovanotais „Aukso paukštėmis“ kolektyvams bei jų vadovams yra tikra garbė. „Tai – svarbus įvertinimas ir įpareigojimas palaikyti aukštą mėgėjų meno lygį, siekti dar geresnių rezultatų. Džiaugiamės, kad tarp trijų už praėjusių metų nuopelnus įvertinų kolektyvų yra ir Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“. Tai jau penktoji paukštė, „nutūpusi“ Šiaulių kultūros centre. Taip pat labai smagu, kad apdovanojimų įteikimo iškilmes pirmą kartą galime organizuoti atnaujintame Šiaulių kultūros centre“, – sako D. Bačiulė.

Šiemet kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija atrinko 13 laureatų, iš jų net trys – Šiaulių miesto kolektyvai, kurie aktyviai dalyvauja šventėse, festivaliuose Lietuvoje ir užsienio šalyse, įvairiuose konkursuose yra pelnę aukščiausius apdovanojimus.

Nominacija „Geriausia liaudiškų šokių grupė ir vadovas“ skirta Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupei „Vajaunas“ ir vadovui Romualdui Laugaliui. Kolektyvą lanko vidutinio amžiaus žmonės, kurie sako, kad šokis jiems – priklausomybė. Šokių grupę vienija kredo: „Jei šoki, tai gyveni – šokis suvienijo ir esame tikri draugai“.

Nominaciją „Geriausias vaikų arba jaunimo (moksleivių) choras ir vadovas“ pelnė Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų choras „Viva melodica“ ir vadovė Loreta Mikutienė. Tai jaunas ir  energingas kolektyvas, kasmet į platųjį pasaulį išlydintis abiturientes ir į savo gretas priimantis naujas dainininkes. Nuolatinė kaita ir tobulėjimas – išskirtiniai kolektyvo bruožai.

Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ ir vadovė Indrė Šerpytienė pelnė nominaciją „Geriausias liaudiškų šokių ansamblis arba šokių studija ir vadovas“. Studiją vienija net 100 šokėjų, kurie lyg viena šeima džiaugiasi, liūdi, šoka ir garsina Lietuvą.

Oficialios ceremonijos metu kolektyvai bus iškilmingai apdovanoti „Aukso paukštės“ statulėlėmis. Iškilmių proga nominantai dovanos šventinį koncertą, kurį vainikuos jungtinis pasirodymas.




Atnaujinta: 2020-09-06 10:05