Atgal

Šiauliuose nutūpė net trys „Aukso paukštės“

Rugsėjo 5 d. Šiaulių kultūros centre vyko geriausių metų mėgėjų meno kolektyvų ir vadovų apdovanojimų „Aukso paukštė“ įteikimo iškilmės ir laureatų koncertas. Šeštadienio vakarą apdovanojimai buvo įteikti net trims Šiaulių miesto kolektyvams ir jų vadovams – Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupei „Vajaunas“ (vad. R. Laugalis), Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų chorui „Viva melodica“ (vad. L. Mikutienė), Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studijai „Šermukšnėlė“ (vad. I. Šerpytienė).


„Aukso paukštė“ – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas, įsteigtas Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo. Apdovanojimai kasmet skiriami labiausiai nusipelniusiems šalies mėgėjų meno kolektyvams bei jų vadovams. Tarp pavasarį paskelbtų geriausiųjų, net trys laureatai – Šiaulių miesto mėgėjų meno kolektyvai.

Geriausia liaudiškų šokių grupe ir vadovu pripažinta Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“ ir vadovas Romualdas Laugalis. Kolektyvą lanko vidutinio amžiaus žmonės, kurie sako, kad šokis jiems – priklausomybė. Šokių grupę vienija kredo: „Jei šoki, tai gyveni – šokis suvienijo ir esame tikri draugai“.

Geriausio vaikų arba jaunimo (moksleivių) choro ir vadovo nominacija skirta Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų chorui „Viva melodica“ ir vadovei Loretai Mikutienei. Tai jaunas ir  energingas kolektyvas, kasmet į platųjį pasaulį išlydintis abiturientes ir į savo gretas priimantis naujas dainininkes.

Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ ir vadovė Indrė Šerpytienė pelnė nominaciją „Geriausias liaudiškų šokių ansamblis arba šokių studija ir vadovas“. Studiją vienija net 100 šokėjų, kurie lyg viena šeima džiaugiasi, liūdi, šoka ir garsina Lietuvą.

Visi kolektyvai aktyviai garsina Šiaulius – dalyvauja šventėse, festivaliuose Lietuvoje ir užsienio šalyse, įvairiuose konkursuose yra pelnę aukščiausius apdovanojimus.

Šiaulių kultūros centro organizuotoje šventėje nominantai dovanojo koncertą ir nuoširdžiais, charakteringais pasirodymais įrodė, kad tikrai buvo verti šio garbingo apdovanojimo.

Oficialios ceremonijos metu kolektyvai buvo iškilmingai apdovanoti „Aukso paukštės“ statulėlėmis, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos diplomais bei Lietuvos nacionalinio kultūros centro pažymėjimais. Apdovanojimus įteikė Lietuvos nacionalinio kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Jolanta Kisielytė-Sadauskienė, chorų specialistė Aistė Valentaitė, choreografijos specialistės Živilė Adomaitienė ir Gražina Kasparavičiūtė.

„Tikiuosi, kad šis įvertinimas bus puoselėjamas dar daug metų. Juk jis atitenka, jis pasiekiamas tik darbščiausiems, talentingiausiems, atkakliausiems ir, žinoma, mylintiems savo darbą ir veiklą, mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams“, – laureatus sveikino J. Kisielytė-Sadauskienė.

Sveikinimo žodžius tarė bei Šiaulių miesto savivaldybės mero Artūro Visocko padėkas kolektyvams ir jų vadovams įteikė Šiaulių vicemeras Egidijus Elijošius, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė ir Kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė.

Gražių žodžių kolektyvams negailėjo Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos direktorius Rimas Budraitis, Šiaulių Dainų progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė.

Šventės metu netrūko ir daugiau sveikinimo žodžių – laureatus pasveikinti norėjo jų artimieji, bičiuliai, kolegos, bendraminčiai – ir gausių aplodismentų bei plačių šypsenų.

Vilmos Sungailės, Žanetos Bytautienės, Artūro Jasaičio nuotr. Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.




Atnaujinta: 2020-09-06 11:00