Atgal

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelėje – laikina parodų galerija

Gruodžio pradžioje įžiebta pagrindinė Šiaulių miesto puošmena – Kalėdų eglė – davė startą ir kitokioms iniciatyvoms Prisikėlimo aikštėje. Joje esančioje apžvalgos aikštelėje įkurta laikina parodų galerija, kurioje savo kūrinius pristato fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas. Į parodą užsukę šiauliečiai ar miesto svečiai, laikydamiesi visų privalomų nurodymų ir reikalavimų, gali pasigrožėti ne tik meniniais darbais, bet ir iš viršaus atsiveriančia Šiaulių miesto aikštės, papuoštos džiuginančiomis, šviečiančiomis puošmenomis, panorama.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Dar šių metų vasarą, liepos pradžioje, šiauliečiams buvo pristatyta ir atidaryta rekonstruota Prisikėlimo aikštė. Nors čia vyko renginiai, parodos, koncertai bei įvairios kitos iniciatyvos ir veiklos, miesto centrinėje aikštėje esanti apžvalgos aikštelė žmonėms nebuvo atverta. Prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui Šiauliuose, ji ne tik papuošta, bet ir pirmą kartą atidaryta žmonių lankymui. „Šiuo metu užlipus į viršuje esančią apžvalgos aikštelę, atsiveria akį veriantis šventiškas vaizdas – švytinti Kalėdų eglė, gausiai išpuošta Prisikėlimo aikštė, primenanti apie artėjančias gražiausias metų šventes bei nuostabi Šiaulių miesto centro panorama“, – pasakoja Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Apžvalgos aikštelės pastate įkurta laikina parodų galerija, kurioje šiauliečiai gali išvysti Šiaulių mieste kuriančių menininkų darbus. Čia eksponuojami meniniai darbai, pasakojantys praeities ir dabarties dvasia bei simboliais persipynusią Šiaulių miesto istoriją. Meninės ekspozicijos autoriai – fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas.

Menininkas Edvardas Tamošiūnas teigia, kad nuo vaikystės žavėjosi senovinėmis fotografijomis, o pradėjęs fotografuoti, ėmė domėtis ir šiuolaikinėmis technologijomis, ir senosiomis fotografijos technikomis – jų atlikimo specifika, sąlygomis, kompozicija ir pan. Neatsitiktinai fotografoeksponuojamoje parodoje„buvo ir yra“ šiauliečiai gali išvysti dalį jo kūrinių – reprezentacines, tačiau ir ne tik, Šiaulių vietas. Įdomu tai, kad šios vietos fotografuotos panašiu rakursu, kaip juos įamžino tarpukario ar ankstyvojo sovietmečio fotografijos meistrai.

Šalia fotografinių vaizdų eksponuojama ir skulptoriaus Alvido Paškausko parodos „Šimšės stigmos“ kūrinių dalis. Šiaulietis, savo kūriniuose naudodamas medžio, stiklo, akmens ir metalo derinius, siekia atskleisti medžiagų tvirtumą, trapumą. Kūrėjas sako, jog kiekvienam savo darbui reikia suteikti dvasią, o visi menininko darbai turi atsirasti iš jo energijos.

Šventiniu laikotarpiu apžvalgos aikštelėje galima apsilankyti antradieniais–sekmadieniais ir švenčių dienomis nuo 12 val. iki 17 val. Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus dėl įvesto karantino šalyje, apsilankymo laikas gali keistis. Tačiau organizatoriai ragina neskubėti bei nenusiminti, jei jos nespėsite aplankyti. Apžvalgos aikštelės paroda su šventėmis nesibaigs – žadama, kad ji bus eksponuojama ir vėliau. Siekiant išvengti susibūrimų, žmonės skatinami parodą apžiūrėti tik saugiai ir laikantis visų saugumo reikalavimų bei prašomi būti supratingais ir elgtis atsakingai.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt.

Šiaulių kultūros centro archyvo nuotr.




Atnaujinta: 2020-12-10 14:24