Atgal

Šeštadienį Prisikėlimo aikštėje – muzikos dozė jaunimui

Rugsėjo 12 d. 18–22 val. Prisikėlimo aikštėje šiauliečiams koncertuos žinomi ir debiutuojantys atlikėjai. Koncerte „PULSUOK KARTU SU MIESTU!“ dalyvaus: THERE‘S NO DUCT TAPE (Šiauliai), FREAKS ON FLOOR, GJAN, G&G SINDIKATAS.


THERE`S NO DUCT TAPE – maždaug prieš trejus metus susikūrusi šiauliečių grupė. Šią žiemą išleido debiutinį mini albumą (EP) „Be You“, jį pristatinėdami aplankė didžiuosius Lietuvos miestus ir Latviją, koncertavo įvairiuose Lietuvos festivaliuose. Koncertas „Šiaulių dienų 779“ metu – pirmasis rimtas prisistatymas šiauliečiams. „Mūsų muziką ir gyvus pasirodymus dažnai apibūdina kaip pilnus energijos ir pozityvo, tad stengsimės, kad ir per „Šiaulių Dienas“ gyvai atliekamos dainos iš albumo „Be You“ skambėtų būtent taip“, – sako „There`s no Duct Tape“ muzikantai.

FREAKS ON FLOOR – roko grupė iš Vilniaus, susikūrusi prieš 8-erius metus, šiuo metu kuria jau ketvirtą albumą. „Mūsų nuomone, Šiaulių pulsas yra vienas greičiausių Lietuvoje. Miestas, kuriame visada malonu groti, kur visi atsiduoda muzikai 100 procentų ir nestokoja jėgų. Norime palinkėti nesustoti šypsotis, žydėti ir mylėti roko muziką“, – sako „Freaks on Floor“ muzikantai.

GJan – jaunos atlikėjos Gretos Jančytės sceninis vardas. Paprašyta trumpai prisistatyti šiauliečiams, Greta pasakojo: „2011 m. aš savo draugu Roku Jansonu sugalvojom projektą „GJan“. Nusprendėm: esam visai šauni komanda, galim bandyti viešinti savo kūrinius. Tikrai nesitikėjome populiarumo, viską darėm iš malonumo. O pirmąją populiaresnę dainą ,,Not Afraid“ išleidom kaip kameros testą, nes Rokas kaip tik išvakarėse įsigijo filmuojančią fotokamerą. Nuo to viskas rimčiau ir prasidėjo.“

Šiauliuose gyvenusi Greta apie miestą kalba labai šiltai: „Iš pirmo žvilgsnio Šiauliai atrodo labai ramus miestas, bet, kai čia pagyveni, nuotykių tikrai netrūksta. Labai gaila, kad didžioji dauguma jaunimo „emigruoja“ į kitus miestus. Iš tikrųjų dabar vėl grįžau gyventi į savo gimtąjį Vilnių ir labai ilgiuosi Šiaulių. Jei kada turėsiu progos grįžti į Šiaulius gyventi, būtinai grįšiu! Šiauliams ir šiauliečiams linkiu geros šventės. Labai tikiuosi, kad patiks mūsų pasirodymas. Mylėkit, gerbkit ir puoselėkit savo miestą, nes jis to vertas!“

Grupės G&G SINDIKATAS pasirodymas vainikuos koncertą Prisikėlimo aikštėje. Grupės muzikantai sako, kad Šiauliai – miestas, kuriame įvykdavo puikūs koncertai, todėl tikisi, kad ir šis koncertas publikos nenuvils.

 

Grupės nariai – Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir Donatas Juršėnas-Donciavas Šiaulių pulsą apibūdina taip:

Svaras: Šiaulių pulsas – 120/80.

Donciavas: Man Šiauliai buvo, yra ir bus repo miestas. Atvažiavęs visada susitinku su senais bičiuliais iš JBC. Man čia girdisi repo pulsas.

 

Muzikantai perduoda linkėjimus Šiauliams gimtadienio proga:

Svaras: Linkim Šiauliams kuo daugiau kūrybingų žmonių!

Donciavas: Linkiu, kad Šiauliai liktų miestu, į kurį visada malonu sugrįžti.

 

Šiaulių kultūros centro inf.

„There`s no Duct Tape“, „Freaks on Floor“, GJan ir G&G Sindikato“ archyvo nuotr.




Atnaujinta: 2018-05-08 11:36