Atgal

Ieškoti kalėdinių garsų pakvies spektaklis visai šeimai „Tylos garsai“

Gruodžio 18 d. 13 val. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7) bus pristatoma choreografinė istorija „Tylos garsai“. Ši istorija pasakoja apie garsų paieškas bei ilgą, nuotykių kupiną kelionę bandant susigrąžinti pradingusius garsus. Spektaklis skirtas visai šeimai, tad susirinkusiųjų laukia kalėdinė popietė, kuri padovanos neišdildomų įspūdžių.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys – nemokamas.


Tris metus gyvuojanti ir jau didžiulį mažųjų šokėjėlių kolektyvą subūrusi Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Impresija“ (meno vad. I. Al Shammas) šiemet pristato savo pirmąją premjerą – kalėdinę choreografinę istoriją „Tylos garsai“, kurią režisavo Šiaulių kultūros centro teatro studijos „Gūžta“ meno vadovas Modestas Vaitkevičius. Per palyginti trumpus gyvavimo metus kolektyvas jau spėjo sudalyvauti įvairiuose festivaliuose, koncertuose ir kituose renginiuose. Choreografijos studija intensyviai stengiasi vystyti savo kūrybą bei lavinti jaunųjų šokėjų šokio judesius.

„Džiaugiuosi, kad Šiaulių kultūros centre gyvuojantys meno kolektyvai geba kiekvienais metais džiuginti ir stebinti žmones gražiais renginiais vaikams ir suaugusiems, o nuoširdus mėgėjų meno kolektyvų vadovų darbas leidžia kasmet pristatyti aukštos kokybės pasirodymus. Ne išimtis ir šie metai. Prieš pat šv. Kalėdas Rėkyvos bendruomenės ir visų šiauliečių laukia kalėdinė dovana – bus pristatomas spektaklis, kuris pakerės tiek mažus, tiek didelius žiūrovus“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Pristatomoje premjeroje pirmą kartą ant didžiosios scenos užlips mažieji choreografijos studijos „Impresija“ šokėjai, kurių amžius 3–12 metų, taip pat  Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ (meno vad. M. Vaitkevičius). Choreografinė istorija pasakoja apie tai, kaip pikta teta nebegalėjo pakęsti nuolat dūkstančių vaikų ir kalėdinio šurmulio, tad atėmė visus garsus, bet paliko tik spengiančią tylą. Pagrindiniai istorijos herojai leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę bandydami iš naujo surasti atimtus garsus. „Spektaklyje vaizduojamos trys būtybės, turinčios unikalius vardus – Hi hi, Ha ha ir Ho ho, kurios ieškos garsų tol, kol ateis šv. Kalėdos. Kviečiame visus atvykti ir per spektaklio istoriją dar stipriau pajausti artėjančių švenčių dvasią“, – į spektaklį kviečia Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Impresija“ meno vadovė Inga Al Shammas.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad į choreografinę istoriją „Tylos garsai“ reikalinga registracija. Užsiregistruoti į renginį galima Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje (www.siauliukc.lt) arba renginio vietoje. Patekimas į Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namus galimas tik turint galimybių pasą.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, tel. +370 615 83 983, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-12-16 12:49