Atgal

Šiaulių kultūros centras pristato edukacinį filmuką „Varnėnas Jonas ieško namų“

Balandžio 22-oji – Tarptautinė Motinos Žemės diena. Ši diena pabaigia kovo 20-ąją, per pavasario lygiadienį, prasidėjusį Žemės mėnesį ir skatina harmoniją su gamta ir Žeme. Šią dieną Šiaulių kultūros centras kviečia žiūrėti edukacinį filmuką apie varnėną Joną, kuris nusprendžia apsigyventi Šiauliuose. Filmuku siekiama atkreipti dėmesį į varnėnų teikiamą naudą ekosistemai, parodyti, kad dideli pokyčiai prasideda nuo mažų darbų.


Tarptautinės Motinos Žemės dienos proga Šiaulių kultūros centras parengė edukacinį filmuką, kuriame kviečia susipažinti su varnėnu Jonu. Filmuke varnėnas ieško naujų namų ir, detaliai iš aukštai apžvelgęs teritoriją, įvertinęs įvarius svarbius dalykus, supranta, kad Šiauliai yra puikiausia vieta gyventi. Varnėnui Jonui į pagalbą atskuba vaikas ir pažada, kad drauge su tėčiu įrengs varnėno šeimai naujutėlaičius namus  – pagamins inkilą.

Šiaulių kultūros centro darbuotojų sukurtame edukaciniame filmuke ne tik aktualizuojama varnėnų nauda ekosistemai, mat šie paukšteliai sulesa daugybę vabalėlių, kirminėlių, visokių kenkėjų, bet ir siekiama atkreipti dėmesį į gamtos saugojimo ir puoselėjimo klausimus, įskiepyti tikėjimą, kad kiekvienas žmogus gali prisidėti prie gamtosaugos problemų sprendimo.

Filmukas skirtas mokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus vaikų auditorijai, tačiau gali sudominti ir vyresnio amžiaus žiūrovus, mat suteikia naujų žinių apie Motiną Žemę ir jos gyventojus.

Filmukas apie varnėną Joną: https://bit.ly/3MjHKx6

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Edukacijos skyriaus vedėja Vaida Dambrauskienė, tel. +370 678 53 171, e. p. vaida.dambrauskiene@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2022-04-22 09:50