Atgal

Jungtinių Amerikos Valstijų a cappella grupių „Freedom’s Boombox” ir „Pipeline Vocal Project“ koncertas

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
Liepos 29 d. 18 val.

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada liepos 29 d. 18 val. rengia JAV a cappella grupių „Freedom’s Boombox” ir „Pipeline Vocal Project“ pasirodymą, skirtą paminėti JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečiui. Pasirodyme atlikėjai atskleis savo unikalius vokalinius sugebėjimus, pristatydami originalią, savo kūrybos programą ir taip pat gerai pažįstamus, įvairių muzikinių epochų kūrinius.

„Pipeline Vocal Project“ – Aliaskoje įsikūręs vokalinis trio suteikia naują skambesį gerai žinomiems skirtingų žanrų ir laikmečių kūriniams. Keliaudami per dešimtmečius ir žanrus nuo pat pasirodymo pradžios iki pabaigos klausytojai galės išgirsti ir pamatyti harmoningą trijų profesionalių vokalisčių – pagrindinio vokalo, boso ir vokalinės perkusijos – pasirodymą. Viena iš nedaugelio tokio pobūdžio muzikos grupių JAV savo sceniniu įvaizdžiu ir vokalinėmis aranžuotėmis praplečia įprastų muzikinių žanrų ribas. Nuo plačiai internete paplitusių įrašų iki gyvų pasirodymų, grupė „Pipeline Vocal Project“ publiką džiugina jaukiais, bet įspūdingais koncertais.

Grupė „Freedom’s Boombox“ 2016-aisiais susibūrė rengdami nedidelį muzikinį projektą ir jau vienas pirmųjų jų vokalinių video įrašų atnešė jiems sėkmę. Išgarsėję internete, vokalistai 2017 m. išleido pirmąjį albumą ir, sulaukę pritrenkiančio populiarumo, pradėjo intensyviai keliauti. Šešių mėnesių tarptautinio turo metu jie aplankė daugiau kaip pusšimtį šalių keturiuose žemynuose, o praėjus metams išleido antrąjį albumą. Grupė koncertavo drauge su tokiais atlikėjais kaip „Flo Rida“, „Pentatonix“, Ben Folds ir Sara Bareilles bei dirbo garsioje JAV laidoje „The Daily Show“. Šiandien „Freedom’s Boombox“ tęsia savo misiją ir skleidžia a cappella muziką įvairiuose pasaulio kampeliuose.

Šiais metais ambasada švenčia 100-ąsias Lietuvos ir JAV diplomatinių ryšių metines ir ruošia įvairiapusę renginių programą bei mini 30-ąjį dvišalių mokslo, profesinių ir kultūros mainų programų jubiliejų. Be kultūros programų, JAV ambasada Lietuvoje kartu su Lietuvos institucijomis bendradarbiauja saugumo srityje per bendrą įsipareigojimą NATO, plečia prekybos ir ekonomikos ryšius, puoselėja bendras vertybes ir žmogiškuosius santykius.

Įėjimas su kvietimais. Kvietimus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje arba rezervuoti el. paštu kasa@siauliukc.lt.
Kasos tel. +370 41 52 46 59.

American Music Abroad nuotr.

Organizatorius – Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje. Partneriai – Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Amerikos skaitykla.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2022-07-29 11:38