Atgal

Šiaulių kultūros centre – lipdymo terapija

Sausio 23 d. 18 val. Šiaulių kultūros centro Amatų dirbtuvėse vyko edukacija suaugusiesiems „Saldaininė“. Užsiėmimo metu, padedant profesionaliam keramikui, buvo kuriamas keraminis stilizuotas briedis. Unikaliam darbui pagaminti naudotas baltas molis. Vėliau rankų darbo gaminys bus glazūruojamas.


Šiaulių kultūros centro Keramikos studija atvira ir pradedantiesiems, ir pažengusiems keramikos gerbėjams. Čia nuolat vyksta edukaciniai užsiėmimai suaugusiesiems, kuriuose mokoma molio lipdymo, dekoravimo ir glazūravimo technikos. Užsiėmimų metu įgyjama naujų įgūdžių, įgyvendinami kūrybiniai sumanymai, tad ir šios edukacijos metu kai kurie dalyviai nepabūgo išlaisvinti vaizduotę ir saldaininę sukurti ne pagal mokytojos pavyzdį.

Manoma, kad lipdymas veikia tarsi terapija. Molį galima glostyti, maigyti, plėšyti ir vėl sulipdyti. Tai tarsi žaidimas, kurio metu edukacijos dalyviai gali išsikrauti ir atsikratyti neigiamų emocijų. Galima sakyti, kad tuo metu tarp žmogaus ir molio vyksta mainai – jis iš mūsų sugeria blogį, o atiduoda gėrį. Todėl po užsiėmimų ciklo kiekvienas dalyvis namo parsineša ne tik savo rankomis sukurtą gaminį, bet ir visą tuntą teigiamų emocijų.

Liubov Yarmoshenko nuotr.




Atnaujinta: 2023-01-24 08:59