Atgal

Gegužinėje vėl linksminosi šiauliečiai

2023 m. birželio 18 d. Šiaulių miesto centrinio parko estradoje vyko gegužinė. Šiemet jau antrą kartą organizuojama šventė miestiečius džiugino gerai žinomomis dainomis, kurios į šokių aikštelę sukvietė tiek jaunus, tiek vyresnio amžiaus žmones. Solistai Juozas Janužas ir Vita Merkelytė kartu su Šiaulių pučiamųjų orkestru (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) savo muzika padovanojo ne tik stimulą šokiams, bet foną naujoms pažintims.
Organizatoriai – Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“.


Gegužinių ištakos Šiauliuose siekia daugiau nei šimtą metų, tačiau ilgą laiką Saulės miesto gyventojai neturėjo galimybės mėgautis šia anksčiau miestą garsinusia liaudiškų šokių švente. Šiais metais Šiaulių kultūros centras kartu su Šiaulių miesto koncertine įstaiga „Saulė“ pasiryžo atgaivinti šią šventės tradiciją mieste. Pirmoji gegužinė jau įvyko gegužės 21 dieną, ji į didžiausią miesto kultūros erdvę po atviru dangumi subūrė ir atmenančius senąsias šventės tradicijas, ir jaunimą, kuriam dar nebuvo tekę dalyvauti tokio pobūdžio šokiuose.

Sekmadienį vykusi šokio ir muzikos šventė į vieną vietą sukvietė tiek pasiryžusius pademonstruoti savo šokio judesius aikštelėje, tiek troškusius tiesiog ramiai pasiklausyti gerai žinomų dainų. Susirinkusiems gerą nuotaiką dovanojo Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) su solistais Juozu Janužu ir Vita Merkelyte. Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad atgimęs renginys šiauliečiams kėlė ne tik sentimentus, bet ir į šventę sukvietė dalyvius iš aplinkinių Šiaulių miestelių.

Liepos 2-ąją Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ šiauliečius ir miesto svečius pakvies į paskutiniąją šią vasarą gegužinę. Vasaros estradoje vyksiančioje šventėje muzikinę programą miestiečiams padovanos Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) ir solistai Romualdas Juzukonis ir Virginijus Barzinskis. Šventėse nebus vartojami svaigieji gėrimai.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2023-06-19 08:21