Atgal

Choreografijos studija „Aušrelė“ konkurse susišlavė prizus


Gruodžio 1–3 d. Taline (Estija) vyko šokių festivalis „Dance express 2023“, kuriame dalyvavo ir Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. M Kosaitis, meno vad. asist. Vita Adomėnaitė-Butnorienė, akomp. Maksas Perepečkinas, kultūrinės veiklos vad. Zita Mundinienė). Talentingieji šokėjai varžėsi su 40 šokių studijų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Vaikai demonstravo klasikinio, estradinio, tautinio, stilizuoto, šiuolaikinio, vaikų ir gatvės šokių sugebėjimus.

Šiaulių kultūros centro kolektyvui festivalyje šypsojosi sėkmė. Su šokiu „Bažnytėlė debesų“ pelnė 1 vietą. Šokis „Spalvų dvikova“ padovanojo komandai 2 vietą ir specialų komisijos nario prizą. Šokis „Vėjo daina“ pelnė garbingą 5 vietą. 

Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovas Mindaugas Kosaitis konkurse pademonstravo savo kompetencijas – buvo vienas iš komisijos narių.

„Dance express 2023“ festivalyje kuriamas kūrybinis bendravimas, keičiamasi patirtimi, tai – kūrybinių ieškojimų skatinimo sfera choreografinių grupių vadovams ir choreografams. Taip pat plėtojamos žinios apie choreografijos žanrus ir choreografų bei šokėjų profesinius įgūdžius. Konkurse dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Estijos kultūra ir Estijos choreografijos tradicijomis. Šis festivalis-konkuras stiprina tarpkultūrinį kūrybinį dialogą. 

Sveikiname ir didžiuojamės. 

 




Atnaujinta: 2023-12-05 13:02