Atgal

Vaikai su Ledo šalies herojais įžiebs Rėkyvos eglutę

2023 m. gruodžio 8 d. 18 val. prie Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų (Energetikų g. 7) vyks Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Šiais metais renginyje mažuosius žiūrovus džiugins gerai pažįstami animacinio filmuko herojai, taip pat lauks kalėdinis šokio pasirodymas ir laukiamiausias šventės momentas – susitikimas su Kalėdų Seneliu. Renginio organizatoriai tikisi, kad žiemos švenčių tempas bent vienam vakarui bus pristabdytas, o eglės įžiebimo momentas taps magiškiausių metų švenčių laukimo pradžia.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Šventės draugas – UAB „Rūta“. Renginys nemokamas.


Savaitgalį Šiauliai oficialiai pradėjo laukti gražiausių metų švenčių, mat Prisikėlimo aikštėje nušvito pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Šiaulių kultūros centras, tęsdamas tradicijas, šį penktadienį prie Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų įžiebs dar vieną kalėdinę puošmeną. „Ši eglutė bus ne tik jaukumo ir kalėdinės nuotaikos garantas, bet ir šeimos, draugų susibūrimo vieta. Viliuosi, kad prie šios žaliaskarės megsis nauji santykiai, kupini pagarbos ir nuoširdumo, o vaikų klegesys ir emocijos čia netils iki pat švenčių pabaigos. Nors dar vyksta Rėkyvos kultūros namų renovacijos darbai, tačiau šventinio laikotarpio pradžia nuteikia naujam, gražiam ir prasmingam kultūros gyvavimui“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Gruodžio 8-osios vakarą įžiebti Kalėdų puošmenos ir sudalyvauti šventiniame renginyje į Rėkyvą kviečiami ne tik vietos bendruomenės gyventojai, bet ir šiauliečiai bei miesto svečiai. Penktadienį artėjančių švenčių nuotaiką Rėkyvoje paskleis Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Impresija“ (meno vad. Inga Širvienė) pasirodymas. Čia mažieji šokėjėliai taps kalėdinės šventės atidarymo dalimi, kurioje žiūrovai išvys ne tik išraiškingas ir modernias šokio kompozicijas, bet ir nesuvaidintas emocijas, paskleisiančias šilumą ir gėrį į kiekvieno renginio dalyvio širdį.

Antroje renginio dalyje susirinkusiųjų lauks šmaikštus vaidinimas „Olafo nuotykiai“. Renginyje po atviru dangumi vaikai prie papuoštos žaliaskarės ne tik susitiks su animacinio filmuko „Ledo šalis“ herojais – Elza ir Olafu, bet ir bendraus su iš Šiaurės ašigalio atkeliavusiu Kalėdų Seneliu. Į Rėkyvą atvykęs smalsusis besmegenis trokš išvysti vasarą, tačiau Olafas nežinos, koks likimas jo lauktų saulėtą dieną. Čia jį atkalbėti nuo pavojingos kelionės bandys Ledo šalies princesė ir Kalėdų Senelis.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventę Rėkyvoje užbaigs Kalėdų Senelio sveikinimas. Renginio organizatoriai tikisi, kad interaktyvus vaidinimas įtrauks tiek didelius, tiek mažus į šventę atvykusius svečius, o vaikams gerai žinomo filmuko herojai paliks gražiausius Kalėdų laukimo prisiminimus.

Informaciją teikia Renginių organizavimo skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Rita Šimkienė, mob. +370 672 59 987, e. p. rita.simkiene@siauliukc.lt.

Liubov Yarmoshenko nuotr.




Atnaujinta: 2023-12-06 16:17