Atgal

Dainų švenčių akcentai Šiauliuose: kvietimas dalytis fotografijomis


2024 m. birželio 1 d. Šiaulių miesto centrinio parko estradoje organizuojama regioninė dainų šventė „Teka saulelė“, kurioje suskambės visos Lietuvos chorų balsai su pučiamųjų orkestrų muzika atliepiančia 2024 m. šimtmetį minėsiančios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ repertuarą.

Siekiant įprasminti Dainų švenčių tradicijų vyksmą jungiantį mus su praeitimi, gilinantį ryšį su tauta ir kultūra, kviečiame dalytis savo atsiminimais, kurie nuguls virtualioje parodoje, o atrinkti vaizdai ir parodoje po atviru dangumi. Viliamės, kad Šiaulių miesto bendruomenės betarpiškas indėlis į šimtą metų skaičiuojančios Dainų švenčių tradicijas atskleis dar nematytų ir šiltų istorijų.

Organizatoriai kviečia šiauliečius ir ankstesnių metų švenčių dalyvius siųsti savo turimas fotografijas iš Dainų švenčių akimirkų Šiauliuose. Tikime, kad kiekviena Jūsų turima fotografija vaizduoja unikalų Dainų švenčių istorijos fragmentą – Šiaulių miesto ar regiono šokančius ir dainuojančius kolektyvus, kitus šventės dalyvius, šiauliečius. Tik bendromis jėgomis šimtmečio akimirkas galime prikelti iš naujo ir sugrįžti į fotografijose užfiksuotus prisiminimus.

Jeigu savo archyve turite tokią fotografiją, lauksime jų el. p. jurga.sokiene@siauliukc.lt iki balandžio 22 d. Informacija teikiama telefonu +370 684 98 151. Nuotraukas galima atnešti ir į Šiaulių kultūros centrą (Aušros al. 31).

Nuotraukų autoriai nežinomi, XX a. 8-9 ir 9-10 deš., Šiaulių kultūros centro archyvas.




Atnaujinta: 2024-04-11 08:35