Atgal

Startavo festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“: šokiai sujungė skirtingas tautas


Gegužės 14 d. startavo XVII tarptautinis šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“. Festivalis-konkursas ir toliau plečia savo geografiją – šį kartą svečiavosi Alsėdžiuose (Plungės r.).

Pirmasis festivalio koncertas „Šokis jungia mus“ įvyko Plungės rajono Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijoje, kurioje susibūrė skirtingos tautos: šokio pasirodymus dovanojo ne tik Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos šokėjai, bet ir svečiai iš Ukrainos – vaikų liaudiško šokio ansamblis „Barvinok“ ir pavyzdinis choreografinis kolektyvas „Zadorinka“. Koncertą praturtino ir organizatorių – Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ (meno vad. M. Kosaitis ir V. Adomėnaitė-Butnorienė) šokėjų programa.

Festivalio meninės dalies koordinatorius ir įgyvendintojas, Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovas Mindaugas Kosaitis susirinkusiems pristatė festivalį ir svečius, bei dėkojo gimnazijos bendruomenei už šiltą sutikimą.

Organizatoriai primena, kad laukia ir daugiau XVII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ renginių. Gegužės 16 d. 17 val. Šiaulių bulvaro amfiteatre vyks koncertas „Šokis jungia mus“, kuriame pasirodys šokio festivalio-konkurso svečiai ir Šiaulių miesto šokių kolektyvai.

Visa XVII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ renginių programa čia: https://www.siauliukc.lt/news/2821/64/XVII-tarptautinio-sokio-festivalio-konkurso-Ausrine-zvaigzde-programa/

Silvijos Petrikienės nuotr.




Atnaujinta: 2024-05-15 08:45