Atgal

Rėkyvoje pirmą kartą pristatytas spektaklis „Knyga“

Sausio 25-osios vakaras Rėkyvoje buvo ypatingas. Scenos naujokė, prieš keturis mėnesius susikūrusi Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ susirinkusiems teatro mėgėjams pristatė savo pirmąją premjerą – pagal Duncano Battmano pjesę pastatytą spektaklį „Knyga“.


Studijos vadovės Linos Jankauskaitės režisuotame vienos dalies filosofiniame spektaklyje jaunieji aktoriai netiesiogiai analizavo ir perteikė pasitikėjimo savo jėgomis, žmogaus pasirinkimo laisvės, drąsos ir ryžto siekti svajonės klausimus.

Valandos trukmės spektaklį įsijautę stebėjo Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose susirinkę rėkyviškiai, šiauliečiai ir miesto svečiai. Renginio pabaigoje aktoriams ir režisierei žiūrovai plojo atsistoję, juos apibėrė gėlėmis ir sveikinimo žodžiais.

„Šis spektaklis visuomet studijai išliks brangus, nes tai pirmasis mūsų rodytas spektaklis. Ruošdamiesi jį pristatyti, mokėmės visi – ir aš, ir jaunieji aktoriai. Į „Gūžtą“ sugūžėjo entuziastingi, disciplinuoti žmonės, kurie nuoširdžiai domisi teatro menu, todėl dirbti su jais buvo vienas malonumas. Labai noriu padėkoti aktoriams už jų atsidavimą, pastangas ir pasitikėjimą manimi. Manau, kad „Knyga“ buvo puiki pradžia didesniems darbams, kurie mūsų laukia ateityje“, – po premjeros gražių žodžių negailėjo L. Jankauskaitė.

Spektaklyje vaidmenis kūrė Elzbieta Girkantaitė, Dorotėja Lanzbergaitė, Veronika Novickaitė, Artur Dmitrijev.

Emilio Jucio nuotr.

Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.




Atnaujinta: 2019-11-07 15:57