Atgal

Kovo 11-ajai skirtame meniniame vaizdo klipe – dėmesys kūrybos laisvei

Šiaulių kultūros centras, siekdamas kūrybiškai minėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, virtualioje erdvėje skelbia meninį vaizdo klipą. Bendram tikslui susitelkę Šiaulių kultūros centro menininkai per muziką, šokį, teatrą ir poeziją išreiškia patriotiškumą, pagarbą savo šaliai, jos istorijai, vertybėms. Pagrindinė klipo mintis – laisvė kurti – įprasmina ne tik Nepriklausomybės reikšmę, bet ir yra aktuali šiandieninei situacijai.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Nors pandemija kiek pristabdė kultūrininkų veiklą, Šiaulių miesto renginių organizatoriai randa vis kitų būdų, kaip pasitikti svarbiausias Lietuvai šventes. Vienas iš jų – Šiaulių kultūros centro skelbiamas meninis vaizdo filmukas, skirtas Kovo 11-ajai.

„Minint šią svarbią dieną, norėjome parodyti, kad galimybė nevaržomai kurti ir yra tos laisvės, kurią kasmet per valstybines šventes švenčiame ir kurios teikiamomis privilegijomis kasdien naudojamės, dalis. Nors šiuo laikotarpiu šiek tiek pristabdyta kūrybos sklaida, tačiau patys kūrėjai yra nesustabdomi ir tai įrodo jų įgyvendinamos iniciatyvos“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Menininkams laisvė – tai ne tik galimybė kurti, bet ir savo kūryba dalintis su kitais. Todėl Šiaulių kultūros centro menininkai susibūrė bendram tikslui – sukurti ir pasidalinti meniniu filmuku, kuriame per muzikos, poezijos, šokio ir teatro sintezę parodoma, kaip kūrėjai interpretuoja Lietuvą, kurioje gali laisvai išreikšti save per meną. Šis filmukas – tarsi menininkų odė kūrybinei laisvei.

„Kovo 11-oji – viena iš svarbiausių datų kalbant apie Lietuvą. Esame laisvi ir retai susimąstome, kokia plati tai sąvoka. Šiame klipe kalbame apie laisvę kurti. Apie tai, kad turime galimybę reikšti savo kūrybą be jokių rėmų. Ir paliečiame šiandieninę situaciją, kuri kultūros sektoriui yra labai sudėtinga. Kurti galime, tik nėra esminio dalyko – žiūrovo salėje“, – sako vaizdo klipo režisierius ir idėjos autorius, Šiaulių kultūros centro kultūrinių renginių organizatorius Modestas Vaitkevičius.

Vaizdo klipe nusifilmavo Šiaulių kultūros centro meno darbuotojai bei kolektyvų nariai: teatro studijos „Gūžta“ meno vadovas ir kultūrinių renginių organizatorius Modestas Vaitkevičius, perkusijos studijos meno vadovas Gintautas Gascevičius, choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovas Mindaugas Kosaitis ir meno vadovo asistentė Vita Adomėnaitė-Butnorienė, apeiginio folkloro ansamblio „Rėda“ meno vadovė Justė Lipinskienė, suaugusiųjų mėgėjų teatro „Durys“ meno vadovas Virginijus Dargis, jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ meno vadovas Mindaugas Žalalis ir choristai. Klipe skamba Maironio eilės ir Gintauto Gascevičiaus atliekamas kūrinys „Hamlet“, choro partiją įrašė choras „Atžalynas“. Įrašyta Šiaulių kultūros centro garso įrašymo studijoje (garso inžinierius Artūras Šidlauskas).

Filmuką galima išvysti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje, „Youtube“ kanale, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus kultūrinių renginių organizatorius Modestas Vaitkevičius, mob. 370 672 59 987, el. p. modestas.vaitkevicius@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2021-04-20 14:41