Atgal

Naujoje dainos „Broli, neverk“ versijoje – Šiaulių jaunimo balsai

„Tango Sound Design“ ir „Nepriklausomų kūrėjų gildija“ drauge su būriu jaunų šiauliečių pristato naujai perdainuotą ir Šiaulių kultūros centro bei „Tango Sound Design“ garso įrašymo studijose įrašytą dainą – „Broli, neverk“. Nauja karta“. Muzikantai, su entuziazmu atsiliepę į kvietimą įrašyti naują dainos versiją, prisidėjo prie energingo ir emociškai stipraus kūrinio sukūrimo. Dainos, gimusios Sausio 13-osios įvykių sūkuryje, jaunimo perdainuota versija yra dovanojama lietuviams ir pristatoma būtent po 30 metų, švenčiant svarbiausias Lietuvai datas.
Kūrėjai: „Tango Sound Design“, „Nepriklausomų kūrėjų gildija“. Pristato Šiaulių kultūros centras.


Kova už norą būti laisvais ir nepriklausomais, žmonių ryžtas, pasiaukojimas ir iškovota laisvė yra reikšminga istorija, tai – amžiams išliekantys atminimai ateinančioms kartoms. Muzikos kūrinys suteikia galimybę ne tik papasakoti praeitį, bet ir leidžia perteikti emocijas. Jaunimo perdainuojama daina „Broli, neverk“ yra perduodama svarbi žinutė, susijusi su priminimu jaunajai kartai – nepamiršti istorijos ir to, kas įvyko bei visa tai pasakoti savo vaikams.

Dar prieš 30 metų okupantams atakuojant Spaudos rūmus, valdžios palaikymo koncertai rodė žmonių bendrystę. Juose koncertavo muzikantai, vedami patriotiškumo, širdies, meilės savo šaliai bei noro apginti, išsaugoti tautos nepriklausomybę ir laisvę. 1991-ųjų metų Sausio 13-oji paskatino dainos „Broli, neverk“ atsiradimą. Daina, į kurią sudėtos išgyvenamos tų laikų emocijos ir mintys, gimė bei buvo įrašyta Šiaulių miesto laisvalaikio centro (dab. Šiaulių kultūros centras) patalpose veikusioje „Tango Records“ studijoje bendro kūrybinio proceso metu.

Tuometinių įvykių sūkuryje sukurtos dainos „Broli, neverk“ vienam iš bendrakūrėjų Artūrui Šidlauskui kilo idėja perdainuoti šį kūrinį. „Sugroti dainą po 30 metų kilo man dar 2019-aisiais. Tais metais buvo įgroti mušamieji, bosinė gitara, gitaros partijos. Dainą galėjome įrašyti ir į eterį paleisti anksčiau, bet, supratę, kad ne už kalnų minėsime įvykių trisdešimtmetį, palaukėme. Ir švęsdami svarbiausias Lietuvai datas padovanosime neįkainojamą dovaną“, – pasakoja Šiaulių kultūros centro garso įrašymo studijos garso inžinierius ir kūrybinės idėjos režisierius Artūras Šidlauskas.

Daina „Broli, neverk“, kuriai tekstą rašė Paulius Arlauskas, o muziką kūrė Aurelijus Ščiuka ir Gediminas Dapkevičius, šiandien skamba visai kitaip – jaunųjų šiauliečių atlikėjų, kurie dar ne visi buvo gimę tais laikais, balsais. Naują dainą atlieka talentingi šiauliečiai – Arnas Grušas („Kieno mishke kankorėžiai“), Agnė Michalenkovaitė, Evaldas Vaikasas, Julijus Aleksovas („Colours of Bubbles“), Gabija Petrauskaitė, Gerda Rumšienė ir Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ (meno vad. Mindaugas Žalalis) choristai.

„Daina „Broli, neverk“ nėra apie trispalvę, ar meilę Lietuvai, tai – daina apie patirtus žmonių jausmus ir išgyvenimus, kurie ir po 30 metų jautriai perteikia to meto įvykius. Man didelė garbė prisidėti prie šiauliečių kadaise sukurto darbo ir tapti istorijos dalimi, neleidžiant istorijai būti užmirštai“, – sako šiauliečių alternatyvaus roko grupės „Kieno mishke kankorėžiai“ narys Arnas Grušas.

Dainos „Broli, neverk“. Nauja karta“ kūrėjai kviečia išgirsti energingą ir stiprias emocijas perduodančią, naujai perdainuotą dainą „Broli, neverk“. Tikimasi, kad emociškai stiprus kūrinys primins kovos už mums visiems brangią laisvę reikšmę bei paskatins ją visada nešiotis savo širdyse.

„Broli, neverk“. Nauja karta“ kūrybinė komanda:

Teksto autorius – Paulius Arlauskas, muzikos autoriai – Aurelijus Ščiuka ir Gediminas Dapkevičius, vokalas: Arnas Grušas („Kieno mishke kankorėžiai“), Agnė Michalenkovaitė, Evaldas Vaikasas, Julijus Aleksovas („Colours of Bubbles“), Gabija Petrauskaitė, Gerda Rumšienė, Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ (meno vad. Mindaugas Žalalis) choristai.

Klavišiniai ir hamondo vargonai – Aurelijus Ščiuka, gitaros – Eligijus Žilinskas, boso gitara – Darius Vaitoška, mušamieji – Vytautas Mundinas.

Įrašas, suvedimas, masteringas ir prodiusavimas – Artūras Šidlauskas.

2019 m. įrašyta „Tango Sound Design“, 2021 m. – Šiaulių kultūros centro garso įrašymo studijoje.

Videoklipo autorius ir režisierius – Saulius Pučinskas.

Dainą „Broli, neverk“. Nauja karta“ galima išgirsti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje, „Youtube“ kanale, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2021-03-12 17:01