Atgal

Kūrybinė virtuali akcija „Deklamuoju Lietuvą“ skatino minėti Lietuvai svarbias šventes

Vasario mėnesio pradžioje Šiaulių kultūros centro paskelbta eilėraščių deklamavimo akcija „Deklamuoju Lietuvą“ kvietė Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną įprasminti ir paminėti kūrybiškai. Patriotiškai nusiteikę dalyviai iš visos Lietuvos noriai prisijungė prie akcijos ir vaizdo įrašais dalijosi interneto erdvėje. Piliečiai parodė ne tik savo meninius sugebėjimus, bet ir meilę gimtajai šaliai – Lietuvai.


Šiaulių kultūros centras džiaugiasi visais dalyviais, prisijungusiais prie organizuojamos akcijos „Deklamuoju Lietuvą“ ir deklamavusiais savos kūrybos ar lietuvių autorių eilėraščius Lietuvai. Šventiniu laikotarpiu skelbiami vaizdo įrašai ir juose matomi meniniai ir kūrybiniai sugebėjimai stebino visuomenę.

Akcijoje dalyvavo net 102 įvairaus amžiaus dalyviai iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių: Šiaulių, Radviliškio, Kuršėnų, Panevėžio, Alytaus, Varėnos, Babtų (Kauno raj.) ir Pagirių (Vilniaus raj.).

Vaizdo įrašais buvo dalintasi Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje. Čia iki kovo 11 d. vyko ir balsavimas – internautai rinko patinkančius vaizdo įrašus ir labiausiai nusipelniusius akcijos nugalėtojus.

Daugiausiai „patinka“ paspaudimų sulaukė ir akcijos favoritais tapo net trys vaizdo įrašai ir jų autoriai.

Pirmąją vietą užėmė Šiaulių lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ ugdytinė Danielė Limontaitė (4 m.), deklamavusi Janinos Degutytės eilėraštį „Gimtinė“ ir surinkusi net 2 582 balsus. 

Аntros vietos nugalėtoja tapo Salomėjos Nėries eiles „Senelės pasaka“ deklamavusi Austėja Paciūnaitė (5 m.), surinkusi 1 359 balsus. 

Trečiosios vietos laimėtojas – Šiaulių „Dermės“ mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytinis Tajus Pilipavičius (6 m.), deklamavęs eilėraštį „O, Mano Lietuva Tėvyne…“ ir surinkęs 978 balsus. 

Akcijos nugalėtojai bus apdovanoti prizais.

Šiaulių kultūros centro akcija „Deklamuoju Lietuvą“ atkreiptas dėmesys į poezijos žanro svarbą, paskatintas žmonių kūrybiškumas, ugdytas pilietiškumas, patriotiškumas, o svarbiausia – paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo dienos ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos reikšmė ir svarba.

Danielės Limontaitės (4 m.) vaizdo įrašas

 

Austėjos Paciūnaitės (5 m.) vaizdo įrašas

 

Tajaus Pilipavičiaus (6 m.) vaizdo įrašas




Atnaujinta: 2021-03-12 12:06