Atgal

Šv. Velykų proga – meniškas vaizdo klipas „Velykų rytą“

Pasitinkant spalvingiausią pavasario šventę, Šiaulių kultūros centras kviečia žiūrėti vaizdo klipą „Velykų rytą“. Virtualiose platformose paskelbtu klipu siekiama įkvėpti šiauliečius ir kitų miestų gyventojus turiningai praleisti šventines dienas, primenant apie svarbiausias ir gražiausias Velykų tradicijas.


Šv. Velykos – viena lietuvių mėgstamiausių ir didžiausių švenčių, primenanti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų, o kartu ir simbolizuojanti gamtos atbudimą, atsinaujinimą bei naują pradžią. Šventei  būdingi įvairūs krikščioniški bei baltiški papročiai, susiję su svarbiausių pavasario ūkio darbų pradžia. 

Pagrindiniai Velykų akcentai parodomi Šiaulių kultūros centro parengtame vaizdo klipe „Velykų rytą“. Jame nusifilmavę Šiaulių kultūros centro apeiginio folkloro ansamblio „Rėda“ (meno vad. Justė Lipinskienė) nariai kviečia nepamiršti lietuviškų papročių ir susikurti sau gražią bei turiningą šventę. Kiaušinių marginimas ir ridenimas, senolių paliktos liaudies dainos, supimasis – dažniausiai menami Velykų papročiai, kurie sušmėžuoja ir vaizdo klipe.

Nors dėl karantino ši šventė jau antrus metus minima namuose ir tik artimiausių žmonių rate, Šiaulių kultūros centras primena, kad, laikantis šių ir kitų šventės tradicijų, Velykas galima praleisti tikrai ne mažiau džiaugsmingai ir prasmingai.

Vaizdo klipas skelbiamas Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje, „Youtube“ kanale, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.




Atnaujinta: 2021-04-03 15:27