Atgal

Penktadienį Prisikėlimo aikštėje – koncertas-dovana šiauliečiams

Rugsėjo 11 d., penktadienį, „Šiaulių dienos 779“ žada pagreitinti Šiaulių miesto centro pulsą. Svarbiausias dienos akcentas –18–23 val. vyksiantis koncertas Prisikėlimo aikštėje „Visi keliai veda į Šiaulius“. Koncertas prasidės įspūdinga Etnografinių regionų metams skirta eisena. Scenoje pasirodys multiinstrumentininkas Saulius Petreikis, Šiaulių moksleiviai. Koncertuos bigbendas iš Belgijos NATO JAZZ ORCHESTRA, neseniai išpopuliarėjęs jaunas talentingas atlikėjas BA., nostalgiškieji LEMON JOY, įspūdingą programą pristatys legendinė grupė ANTIS. Koncerto metu šiauliečiai išgirs šventinį miesto mero sveikinimą.


„ba.“ – žaibiškai išpopuliarėjusi alternatyvios muzikos grupė, jau turinti tūkstančius gerbėjų Lietuvoje ir už jos ribų. Andrius Mamontovas, komentuodamas debiutinį grupės albumą, rašė: „Nepanašu į kitus. Neįprasta. Vietomis netgi nepatogu. Ir svarbiausia – ten yra tas nenusakomas gaivališkumo momentas. Laukinė energija. Triukšmas. Chaosas. Lietuvoje vėl atsirado alternatyvus rokas. Bravo Benas Aleksandravičius“. Savaitraštyje „Literatūra ir menas“ muzikos kritikė Emilija Visockaitė komentavo: „Tai vienas reikšmingiausių įrašų pastarųjų metų lietuviškoje muzikoje“.

„Antis „Šiaulių dienų“ programą žada papuošti 1,5 val. truksiančiu įspūdingu šou. „Iš senų žinomiausių ir naujų dainų sudaryta programa bus papildyta specialiais lazerių, pirotechnikos efektais ir vaizdo projekcijomis. „Šiauliuose surengsim gerą roko koncertą – geriausią, kokį „Antis“ šiuo metu gali atlikti“ – sako grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius.

„Lemon Joy“ žada programą, sudarytą iš senų ir naujų dainų, visas dainas jungs nostalgiška nuotaika. Grupės lyderis Igoris Kofas, duodamas interviu „Šiaulių dienų“ proga, sakė:

– Šiauliuose praleista labai daug gražių šviesių dienų ir beprotiškų, pašėlusių naktų. Aš be galo myliu Šiaulių centrą, labai mėgstu iš ryto praeiti bulvaru – jeigu pavyksta anksti atsibusti. Šiauliai man labai „fainas“, labai meniškas miestas. Tas miestas man mielas ne tik dėl to, kad čia labai daug draugų, bet dar ir dėl to, kad viena iš mano mylimiausių paauglystės grupių BIX susikūrė būtent Šiauliuose.

– Koks Šiaulių pulsas?

– Pasikartosiu: Šiauliai man – labai meniškas miestas, ir aš linkiu , kad tas pulsas dar sustiprėtų, kad Šiauliuose būtų dar daugiau meniškos dvasios.

 

Šiaulių kultūros centro inf.




Atnaujinta: 2018-05-08 11:41