Atgal

Algirdas Kaušpėdas (ANTIS): „Šiauliai gamina kažkokį žaismingumo vitaminą“

„Antis“ šventiniame koncerte „VISI KELIAI VEDA Į ŠIAULIUS“.

Rugsėjo 11 d. 18–23 val. Prisikėlimo a.


Praėjusių metų pabaigoje legendinė roko muzikos grupė „Antis“ kūrybos trisdešimtmetį minėjo ir Šiauliuose. Į Šiaulių areną susirinkusius gerbėjus „Antis“ nustebino efektingu šou ir geriausių grupės dainų variacijomis. „Tris dešimtmečius dainavome ir kalbėjome apie įvairius Lietuvą puolančius priešus, o dabar norime iš naujo pažadinti tautą, mūsų istorinį sąmoningumą, pilietiškumą ir pasitikėjimą savimi“, – sakė Algirdas Kaušpėdas.

„Antis“ ir vėl atvyksta į Šiaulius. „Šiaulių dienų“ programą grupė žada papuošti 1,5 val. truksiančiu įspūdingu šou. „Iš senų žinomiausių ir naujų dainų sudaryta programa bus papildyta specialiais lazerių, pirotechnikos efektais ir vaizdo projekcijomis. Šiauliuose surengsim gerą roko koncertą – geriausią, kokį „Antis“ šiuo metu gali atlikti“, – sako grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius.

Į Šiaulius ruošiasi atvykti 17 žmonių komanda, grupę scenoje sustiprins iš trijų muzikantų susidedanti pučiamųjų grupė, specialius efektus kurs šviesos ir garso režisieriai. Vaidas Stackevičius prasitarė, kad Algirdas Kaušpėdas koncerto metu vilkės įspūdingus kostiumus – vienas iš jų bus nusagstytas šviečiančiomis lemputėmis.

Algirdas Kaušpėdas, paklaustas, ar jis jaučia Šiaulių pulsą, sakė:

– Man Šiauliai sudaro įspūdį miesto, kuriame visą laiką kažkas vyksta. Ne be reikalo Šiaulių areną pasirinkom savo jubiliejiniam koncertui pristatyti. Skaičiai, rodikliai, reitingai yra nereikšmingas dalykas. Vienintelis teisingas rodiklis yra vienintelis – kaip žmogus jaučiasi. Žmogaus savijautą lemia jo paties savijauta, savivertė, požiūris į savo gyvenimą, sugebėjimas organizuoti savo gyvenimą, būti savo gyvenimo savininku.

– Ko palinkėtumėt Šiauliams gimtadienio proga?

– Šiauliai visada turėjo gerą humoro jausmą. Man atrodo, kad Šiauliai gamina kažkokį žaismingumo vitaminą. Linkėčiau jo neprarasti ir dar daugiau gaminti, kad Šiauliai būtų tikra meniško, žaismingo gyvenimo sostinė.

– Ačiū už linkėjimus. Lauksim koncerto.

– Trenksim kaip reikiant!

 

Šiaulių kultūros centro inf.
Andriaus Pelakausko nuotr.




Atnaujinta: 2018-05-08 11:45