Atgal

Kvietimas teikti informaciją apie planuojamus renginius miesto šventėje „Šiaulių dienos 785“

Numatoma, kad jubiliejinė miesto šventė „Šiaulių dienos 785“ vyks 2021 m. rugsėjo 10–11 d., o joje skambės įvairiose miesto iniciatyvose jau prigijęs šūkis „#ŠiauliaiŠviečia“. Šūkiu siekiama atskleisti, kad Šiauliai turi kuo didžiuotis kultūros, švietimo, sporto, verslo ir kitose srityse, o didžiausia vertybė – šiaulietis, gyvenantis, kuriantis, dirbantis, diskutuojantis, svajojantis žmogus.


Planuojama, kad šiųmetinė šventės renginių programa bus vystoma atsižvelgiant į praeitų metų iniciatyvų įgyvendinimo principą, kai renginiai vyko įvairiose miesto erdvėse. Viliamės, kad visi drauge šiauliečiams bei miesto svečiams padovanosime saugią, įdomią ir patrauklią šventę, kurioje pramogų ras kiekvienas lankytojas.

Šiaulių kultūros centras įvairias kultūros iniciatyvas žada organizuoti skirtingose miesto erdvėse – Prisikėlimo aikštėje, Salduvės piliakalnyje, Dainų parke, Centrinio parko estradoje, Pėsčiųjų bulvare (Vilniaus g.). Išskirtinę nuotaiką ir įsimintinas akimirkas kurs interaktyvūs objektai su šviesų ir garso instaliacijomis, lazeriais, rimtosios ir alternatyviosios muzikos pasirodymai, meniniai performansai, prekymetis, šventiniai koncertai bei festivaliai. Atsižvelgiant į praėjusių metų patirtį, manome, kad plačiai mieste išskaidytos šventės erdvės užtikrins lankytojų srautų išskaidymą ir žmonių judėjimą.

Kviečiame prisidėti prie šiais metais ypatingos – jubiliejinės – šventės veiklų įgyvendinimo ir drauge šiauliečiams padovanoti įspūdingą miesto gimtadienį. Prašome teikti informaciją apie planuojamus renginius, parodas, akcijas ir kitokias iniciatyvas, kad galėtume parengti bendrą šventės renginių programą. Pagrindinės šventės dienos – rugsėjo 10–11 d. Internete bus skelbiama bendra šventės renginių programa, o absoliučiai šventės tematiką atitinkanti ir į plačią visuomenės dalį orientuota pagrindinė programa bus spausdinama ir plakatuose. Informacijos lauksime iki 2021 m. birželio 28 d. Laiku nepateikus informacijos, renginys bus skelbiamas tik šventės programoje internete.

Labai kviečiame aktyviai komunikuoti ir artėjant renginiams. Jūsų siunčiamą informacinį tekstą su nuotraukomis pasidalysime bendroje „Šiaulių dienų“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Visą informaciją apie renginius prašome pateikti Šiaulių kultūros centro Komunikacijos skyriaus vedėjai Irmai Jurgaitytei el. p. irma.jurgaityte@siauliukc.lt.

Žanetos Bytautienės nuotr.




Atnaujinta: 2021-06-02 14:23