Atgal

Šiauliečiai kviečiami į pulsuojančią ir spalvingą miesto gimtadienio šventę

Geriausias metas pajusti miesto pulsą yra jo gimtadienis. Spaudos konferencijoje, kuri prasidėjo šventei ruošiamu jaunimo flashmob‘u (sąspiečiu), organizatoriai siūlė kiekvieną šventės dieną atrasti tos dienos pulsą.


„Kreipiuosi į vaikus ir jaunimą. Jei jūs ne tik aktyviai dalyvausite šventėje, bet į ją atsiviliosite ir savo tėvelius, šventė bus karališka. Ateikite ir būtinai pasipuoškite kokiu nors geltonu akcentu. Parodykime, kad mūsų Saulės miestas gyvas ir spalvingas“, – kvietė miesto meras Artūras Visockas.

Miesto vadovas taip pat dėkojo verslininkams už paramą miesto gimtadienio šventei. Anot jo, nė vienas miesto verslininkas, į kurį jis kreipėsi, neatsisakė skirti paramos. „Šiaulių dienoms“ sukauptos visos reikalingos lėšos, todėl įvyks visi renginiai ir akcijos, kurie buvo suplanuoti. Miesto žiniasklaidos priemonės teikia informacinę paramą.

Rugsėjo 10 d. Atrask naują pulsą! Pirmoji šventės diena bus skirta jaunimui, naujų idėjų paieškai, naujiems atradimams.

Į šventinę programą aktyviai įsijungia Šiaulių arena. Joje vyks kūrybiško / aktyvaus laisvalaikio idėjų paroda „Ką veiki?“, kurioje bus pristatoma įvairi veikla, vyks konferencijos (viena iš jų – „Šiauliai – jaunimo miestas. Misija įmanoma“), fotografijų paroda, sveikatingumo ir sporto renginiai. Parodos metu 16 val. vyks iškilmingas šventės „Šiaulių dienos 779“ atidarymas.

Ką Šiauliuose veikti laisvalaikiu? Šiaulių arenos vadovas Gintaras Radavičius spaudos konferencijoje sakė, kad būtent į šį klausimą antrus metus iš eilės Šiaulių arenoje atsakinės visi, dalyvausiantys laisvalaikio parodoje „Ką veiki?“.

Čia vienoje vietoje susiburs daugiau kaip 80 organizacijų, pristatysiančių per 100 įvairiausių užimtumo veiklų. Jose bus galima išvysti ne tik tradicinių ir gerai žinomų sporto šakų, tokių kaip krepšinis ar futbolas, pristatymą, bet ir, ko gero, niekam neregėtas tarakonų varžybas, įdomias jojimo poniais pamokėles, grafičio meistrų kūrybą parodos metu, robotų varžybas, triušiukų šuolių per kliūtis turnyrą ir kitas edukacines veiklas, kuriomis visi dalyviai stengsis sužavėti tiek kolegas, tiek ir atvykusius lankytojus.

Renginio „vinimi“ taps parodos „Ką veiki?“ 3 km bėgimas „Šiauliai 2015“ 3 km bėgimas, kuris vainikuos oficialios veiklų pristatymų dalies pabaigą. Bėgime dalyvauti pažadėjo ir miesto meras A. Visockas.

Gera rudeniška nuotaika spinduliuojančiame renginyje gyvos muzikos koncertą dovanos šiauliečių grupė „Colours of Bubbles“, o dūzges su jaunimu pratęs DJ Artas.

 

Rugsėjo 11 d. Pajausk miesto pulsą! Penktadienį šventė grįžta į miestą.

Šiaulių miesto meras spaudos konferencijoje pabrėžė, kad svarbiausias dienos akcentas – naujojo miesto garbės piliečio Virgilijaus Kęstučio Noreikos inauguracija.

„Šis žmogus – tai legenda, kuri garsins Šiaulius“, – sakė A. Visockas.

Tą dieną vyks šventinių parodų, projektų pristatymas. Miesto vadovas atkreipė dėmesį į 16.30 val. Mindaugo Lukošaičio parodų „Žydai. Mano istorija 2“ ir „Jėzus Kristus“ atidarymą, kuriame laukiami Izraelio ambasadorius ir Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Vakare visi šiauliečiai galės miesto pulsą pajusti klausydamiesi Talkšos ežero pakrantėje grojančių Tarptautinio bigbendų festivalio dalyvių. Organizatoriai pranešė apie festivalyje dalyvausiančią žymią Vokietijos atlikėją Cecilę Verny.

Prisikėlimo aikštėje koncertuos roko ir popgrupės. Koncertas „Visi keliai veda į Šiaulius“ prasidės teatralizuota, Etnografinių regionų metams skirta eisena. Įspūdingą pasirodymą pristatys legendinė grupė ANTIS. Šiame koncerte nuskambės ir šventinis miesto mero sveikinimas.

 

Rugsėjo 12 d. Pulsuok kartu su miestu! Šeštadienis – ilgiausia ir margiausia šventės diena.

Visose populiariausiose miesto erdvėse vyks parodų atidarymai, kolektyvų pasirodymai, dirbtuvės, tęsis bigbendų festivalis, o Prisikėlimo aikštėje koncertuos populiarios grupės. Pagrindinė šventės diena baigsis „Nakties simfonija“ su populiariosios klasikinės muzikos atlikėjais Talkšos ežero pakrantėje ir įspūdingais fejerverkais.

 

Rugsėjo 13 d. Ramink pulsą… Sekmadienį miestas rims po gimtadienio šventės.

Sporto mylėtojai galės pasidžiaugti irklavimo varžybų vaizdais. Šiaulių katedroje už šiauliečius ir Šiaulius bus aukojamos šv. Mišios.

Organizatoriai tvirtino, kad šventei pasiruošta, ir priminė, kad miesto gimtadienis vyks esant bet kokiam orui, todėl svarbiausia – tinkama apranga ir gera nuotaika.

Rugsėjo 11-12 dienomis Vilniaus g. bulvare šurmuliuos tautodailės ir amatų mugė.

 

Šiaulių miesto savivaldybės inf. ir nuotr.




Atnaujinta: 2018-05-08 21:35