Atgal

Paroda „Ką veiki?“ Atrask naują pulsą!

Rugsėjo 10 d. 13–21 val. Šiaulių arena (Jono Jablonskio g. 16)


Miesto šventės pradžia – Šiaulių arenoje

Pirmąją šventės dieną, rugsėjo 10-ąją, (ketvirtadienį) Šiaulių arenoje ir šalia jos vyks Kūrybiško / aktyvaus laisvalaikio idėjų paroda „Ką veiki?“ Organizatoriai – Šiaulių arena, Šiaulių miesto savivaldybė, Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centras. Parodos metu 16 val. vyks iškilmingas šventės „Šiaulių dienos 779“ atidarymas.

Paroda „Ką veiki?“ organizuojama antrąjį kartą. Praėjusių metų pavasarį pirmą kartą surengtos parodos sėkmė paskatino šį renginį įtraukti į „Šiaulių dienų“ programą. Renginio programa itin įvairi ir pristatanti įvairiausias jaunimo veiklos sritis.

Pasak parodos „Ką veiki?“ koordinatorės Rasos Benediktavičienės, jaunimui Šiauliuose tikrai yra ką veikti: „Yra daugybė sporto, meno ir įvairių kitų krypčių mokyklų, būrelių, klubų, privačių iniciatyvų, tad ir jaunimui, ir tėvams norėjosi koncentruotai parodyti, kad yra iš ko rinktis, o taip pat sukurti tam tikrą platformą – parodą, kuri gali jungti visas tas veiklas.“

 

Rinksis aktyvus jaunimas ir neformalaus ugdymo organizatoriai

Nuo 13 val. Šiaulių arenoje vyks dvi konferencijos.

Konferenciją „Šiauliai – jaunimo miestas. Misija įmanoma“ organizuoja Šiaulių miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su „Eurodesk Lietuva“ atstovybe Šiauliuose. Konferencijos tikslas – suburti pačius visuomeniškiausius ir į aktyviausius jaunus žmones, kurie savo idėjomis ir darbu nori kurti miesto ir šalies gerovę, atstovauti jauniems žmonėms ir kooperuotis. Konferencijos metu bus siekiama sukurti Šiaulių miesto jaunimo strategiją ir viziją, ieškoma būdų, kaip spręsti jaunimo problemas.

Konferencijos „Kelias į sėkmingą gyvenimą – neformalusis ugdymas(is)?“ organizatoriai – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius, Kūno kultūros ir sporto skyrius. Konferencijoje bus aptariami neformaliojo ugdymo poreikiai ir nauda, integracijos į darbo rinką galimybės taikant neformaliojo ugdymo kompetencijas, vaikų, patiriančių patyčias neformaliojo ugdymo užsiėmimuose, problematika ir kt.

 

Arenoje – per 100 įvairiausių veiklų

Po iškilmingo „Šiaulių dienų 779“ atidarymo 16 val. prasidės pagrindinė parodos dalis – kūrybiško ir aktyvauslaisvalaikio idėjų paroda „Ką veiki?“ Arenos erdvėse per 80 organizacijų pristatys daugiau nei 100 įvairiausių užimtumo veiklų. Bus galima stebėti ne tik tradicinių sporto šakų – krepšinio, futbolo ir kt. klubų prisistatymus, bet ir dar neregėtas tarakonų ar robotų varžybas ar triušiukų šuolių per kliūtis turnyrą. Lankytojų laukia jojimo poniais pamokėlės, šokių kovos, bandomasis važiavimas kartingų, keturračių, BMX dviračių, vairavimo mokyklų trasose, iškyla Dainų parke su skautais, žirgų konkūras, karaokės turnyras. Arenos teritorijoje įsikurs „Moksliukų alėja“, kur vyks šviesos ir technologijų pristatymas, „Tamsos laboratorija“, veiks menų studijos, dirbtuvės, parodos ir kt. Parodoje žada dalyvauti grafičių meistras Regimantas Ropė, tad bus galima stebėti, kaip gimsta grafičių menas. Organizatoriai ruošia ir daugiau įvairių siurprizų, o aktyviausių dalyvių laukia malonūs prizai.

 

Sėkmė ir sveikata

17 val. bus atidaryta II meninių fotografijų paroda „Įsivaikink sėkmę“. Rolando Parafinavičiaus fotografijose įamžinti 6 jauni, kūrybingi, aktyvūs ir veržlūs šiauliečiai, skirtingų profesijų atstovai, pirmąsias sėkmės pamokas išmokę neformaliojo ugdymo užsiėmimuose po pamokų. Idėjos autorė – neformaliojo vaikų švietimo projektų vadovė Asta Lesauskienė, projektą koordinuoja Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius, įgyvendina viešoji įstaiga „Nacionalinė regionų plėtros agentūra“ ir Šiaulių moksleivių namai.

Renginio metu Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centras primins, kad judėjimas – sveikatos garantas. 14.30–16.30 val. organizuojamos dviratukų lenktynės. 18 val. bus paskelbtas visuotinio 3 km bėgimo „The Color Run Šiauliai 2015“ startas.

16–19 val. Visuomenės sveikatos biuras kvies apsilankyti „Sveikatos palapinėje“. Visuomenės sveikatos specialistai bendraus su šiauliečiais, kvies pasimatuoti kraujospūdį, išbandyti taiklumą užsidėjus „girtus akinius“, kurie imituoja nuo alkoholio apsvaigusio žmogaus savijautą. Visų laukia staigmenos ir dovanėlės.

Renginį vainikuos 19.20 val. prasidėsiantis COLOURS OF BUBBLES koncertas, po kurio vyks dūzgės su ARTAS CLUBBING (Power Hit Radio).

 

Šiaulių kultūros centro inf.
Parodos „Ką veiki?“ archyvo nuotr.




Atnaujinta: 2018-05-08 21:47